Personele Temizlik ve Hijyen Eğitimi

27.10.2017

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü’nce temizlik görevlilerine yönelik “Temizlik ve Hijyen” eğitimi düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde görevli Arş. Gör. Fatma Tanrıkulu ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Emre Ezal’ın katılımı ile 26-27 Ekim tarihlerinde iki oturumda gerçekleşen eğitimde Tanrıkulu, temizliğin gündelik hayata nasıl olması gerektiğini ve yapılan yanlışların neler olduğunu örneklerle katılımcılara sundu. Kişisel bakımı görsellerle anlatan Tanrıkulu, sonrasında katılımcıların temizlik yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğine değindi.

Eğitim devamında Ezal ise ‘5S kuralı’ üzerinden temizlik, tertip ve disiplin konularına değinerek, iş sağlığı ve güvenliğinin kişiyi koruyan bir uygulama olduğunu ve kişilerin bu konularda neler yapması gerektiğini anlattı.

27-10-2017 / ST