Özel Yetenek Sınavları Sona Erdi

08.09.2017

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin Özel Yetenek Giriş Sınavları sona erdi.

SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Giriş Sınavları, 5-7 Eylül tarihleri arasında yapıldı.

Sanat eğitimi almak isteyen 637 adayın 1-18 Ağustos tarihleri arasında kayıt yaptırdığı sınavların ilk basamağı, 5 Eylül Salı günü yapıldı. Birinci basamak sınavında, sınav sorusu olarak belirlenen kompozisyon üzerinden adayların desen bilgisi, yaratıcı düşünme ve kompozisyon bilgileri değerlendirildi. Bu aşamayı geçen öğrenciler, 6-7 Eylül tarihleri arasında yapılan ve adayların imgesel bir kompozisyon üzerinden desen bilgisi, yaratıcı düşünme ve tasarlama yetilerini sınayan, tercih ettikleri bölümlerce yapılan ikinci basamak sınavına girdi. İkinci basamak sınavı sonucunda Resim Bölümü’nde 30, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nde 35, Seramik ve Cam Bölümü’nde 20 öğrenci eğitim almaya kazandı.

Asil adaylar için kesin kayıt tarihleri 11-12 Eylül, yedek adaylar için ise 13-14-15 Eylül olarak belirlendi.

Başarı, asil ve yedek aday listeleri için tıklayınız.

08.09.2017 – MA