Özel Yetenek Sınavı Başvuruları

05.08.2019

Sakarya Üniversitesi’nin özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümleri için başvurular başladı.

SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin özel yetenek sınavı ile öğrenci alan Resim, Seramik ve Cam ile Geleneksel Türk Sanatları bölümleri için başvurular başladı.

Özel Yetenek Sınavı başvuruları 23 Temmuz-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında olacak.

Başvurular, çevrimiçi olarak ozelyetenek.sakarya.edu.tr adresi üzerinden yapılacak.

Adayların ön kayıt başvurusunda bulunabilmeleri için, 2019 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanının en az 150 olması gerekir.

Özel Yetenek Sınavı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü yapılacaktır.

Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu

DEVLET KONSERVATUVARI

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Özel Yetenek Sınavı başvuruları 16 Temmuz-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında olacak.

Başvurular çevrimiçi olarak http://basvurudk.sakarya.edu.tr/  adresi üzerinden yapılacak.

2019 YKS-TYT puanı 150 puanın altında olan adaylar ön kayıt yaptıramaz.

Ayrıntılı bilgi için:

Özel Yetenek Sınav Kılavuzu