Gök Gürültülü

Osmanlı’nın Kültürü, Sanatı ve Sokaktaki Yaşamı Anlatıldı

06.12.2018

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu tarafından “Osmanlı’da Kültür – Sanat ve Sokakta Yaşam” konulu bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlik, 600 yıl boyunca üç kıtaya hükmeden tarihin en büyük imparatorluklarından birisi olan Osmanlı Devleti’nin kültürünü, sanatını ve sokaktaki yaşamını tanıtmak ve önemini daha iyi anlatabilmek amacıyla öğrenciler tarafından düzenlendi.

Osmanlı kahve kültürünü yaşatmayı da amaçlayan etkinlikte sanat çerçevesinde ebru sanatı, çini sanatı, minyatür ve hat sanatı eserlerinin sergilendi. Ayrıca sergiyi ziyaret eden misafirlere közde kahve ikram edildi.

06-12-2018 / Esra Avcı