OSAMER’den Osmanlı Hakkında 7 Kitap

OSAMER’den Osmanlı Hakkında 7 Kitap
07.03.2018
2.069
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Osmanlı Araştırmaları Merkezi (OSAMER) tarafından Osmanlı Devleti hakkında mimariden gündelik hayata, beslenmeden ulaşıma, sağlıktan okuryazarlığa, maddi kültürden kadınlara ve daha birçok konuya ilişkin 7 ayrı kitap yayımlandı.

Kitapların içeriğinde OSAMER tarafından 2015 yılında Osmanlı alanındaki uzmanları bir araya getirmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Osmanlı Araştırmaları Kongresi’nde yayımlanan tebliğlerden yararlanıldı. “Osmanlı’da Şehir, Vakıf ve Sosyal Hayat”, “Osmanlı’da Yönetim ve Savaş”, “Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Yemek Kültürü”, “Osmanlı’da Felsefe, Tasavvuf ve Bilim”, “Osmanlı’da Siyaset ve Diplomasi” ve  “Osmanlı Üzerine Konuşmalar” adını taşıyan kitaplar, Sakarya Üniversitesi öğretim elemanlarının editörlüğünde hazırlandı.

Doç. Dr. Süleyman Kaya ve Doç. Dr. Haşim Şahin’in editörlüğünü yaptığı “Osmanlı’da Fıkıh ve Hukuk” adlı kitap on bir yazıdan oluşurken, kitapta Osmanlı hukuku, Şeriyye sicilleri, usul eserleri, Tanzimat sonrası yazılan ilmihal literatürü, fetva-kazâ ilişkisi, Osmanlı ceza hukuku, mufassal ve evkâf defterleri gibi birçok konu ele alındı.

“Osmanlı’da Şehir, Vakıf ve Sosyal Hayat” başlıklı kitabın editörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Kerim İlker Bulunur, Doç. Dr. Fatih Bozkurt ve Arş. Gör. Mahmut Cihat İzgi yaparken, “Osmanlı’da Yönetim ve Savaş” kitabının editörlüğünü de Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Yaşar Ertaş ve Arş. Gör. Hacer Kılıçaslan yaptı.

“Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Yemek Kültürü” Doç. Dr. Mükerrem Bedizel Aydın ve Arş. Gör. Ravza Aydın; “Osmanlı’da Felsefe, Tasavvuf ve Bilim” Prof. Dr. Fuat Aydın ve Doç. Dr. Mükerrem Bedizel Aydın; “Osmanlı’da Siyaset ve Diplomasi” Prof. Dr. Mehmet Yaşar Ertaş, Doç. Dr. Haşim Şahin ve Arş. Gör. Hacer Kılıçaslan; “Osmanlı Üzerine Konuşmalar” ise Prof. Dr. Fuat Aydın editörlüğünde hazırlandı.

07-03-2018 / ST


2.069 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.