Hafif Yağmur

Ortaöğretim Öğrencilerine Programlama Eğitimi

05.01.2018

Sakarya Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, bir ay süren kod saati (Hour of Code) etkinliği düzenledi.

SAÜ Vakfı Özel Okullarında ortaöğretim öğrencilerine yönelik 2017 yılı Aralık ayında gerçekleşen etkinlik kapsamında, program kodlamanın temelleri ve algoritma çözme adımları yazılımsal araçlar yardımıyla eğlenceli bir şekilde gösterildi.

Yurtdışında birçok gelişmiş ülkede programlama eğitimi, algoritma tasarlama becerisi ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde verilmeye başladı. Öğrenciler sadece programlama anlamında değil diğer bütün derslerindeki başarılarına olumlu yönde katkı sağlıyor. Sakarya Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu da bu bilinçle becerinin ilköğretim ve ortaöğretimdeki öğrencilere kazandırılmasını amaçlayarak, ilgili etkinliği SAÜ Vakfı Özel Okullarında başlattı. Bunun sadece başlangıç olduğunu belirten IEEE Öğrenci Topluluğu yönetimi, devamının Bahar döneminde diğer okullarda da yapılacağını belirtti.

SAÜ Vakfı Özel okullarında yapılan bu etkinlik sonrasında düşüncelerini paylaşan Bilişim Teknolojileri öğretmeni Sinan Çetin, bu etkinliğin öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu, çocukların hem eğlendiğini hem de algoritma tasarlamayı öğrendiğini ifade etti.

05-01-2018 / ST