Gök Gürültülü

Ortaçağ Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Konuşulacak

01.11.2016

Bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilecek olan “Ortaçağ Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu”, 2-5 Kasım tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi’nde yapılacak.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünce düzenlenecek sempozyumda, Ortaçağ-Türk Dönemi kazılarında elde edilen verilerin sunulması, Sanat Tarihi alanındaki yeni araştırmaların tanıtılması ve tartışılmasının yanı sıra akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerin karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmalarının sağlanması amaçlanıyor.

Yerli ve yabancı katılımcıların yer alacağı sempozyumda “Sanat Tarihi”, “Ortaçağ ve Sonrası Kazı ve Araştırmaları”, “Kültürel Miras ve Korunması”, “Arkeolojik Alan Yönetimi”, “Arkeometri”, “Restorasyon ve Müzecilik” ile “Metodoloji ve Terminoloji” ana başlıkları ele alınacak.

01-11-2016 / ST