Gök Gürültülü

Ömer Uluç’un Sevdiği Kartpostallar ve İmgeler

18.12.2014

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Ömer Uluç’un Sevdiği Kartpostallar ve İmgeler” söyleşisi gerçekleştirildi.

Gizem Firit amfisinde gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak Ömer Uluç’un eşi Vivet Kanetti Uluç katıldı.

Vivet Kanetti Uluç konuşmasının başında eşinin eserlerinden bahsederek Uluç’un eserlerine farklı gözle baktığını, fırça izleri taşıyan çıplak figürlerin ve soyut eserlerin bulunduğunu ancak 1960’larda bu eğiliminden uzaklaşarak yeni arayışlar içerisine girdiğini dile getirdi. Vivet Kanetti Uluç, Ömer Uluç’un, kendisine özgü fırça vuruşlarıyla, biçimleri adeta örer gibi iç içe geçirdiğinden bahsederek, “ Fırçanın oluşturduğu izler, hat sanatının havasını yansıtır ve resmin bütününde yoğun bir hareket duygusu oluşturur” dedi.

Ömer Uluç, vefatından önce sergisiyle eş zamanlı çıkan  “Parçalanmanın Kimyası” isimli kitabının karakalem oto portresinin yanına Lucretius’un: “Ölümün olduğu yerde ben yokum, benim olduğum yerde ölüm yok” notunu düştü.

Söyleşi Ömer Uluç’un eserlerinin yer aldığı slayt gösterisiyle sona erdi.

18/12/2014 – BD