Ömer Seyfettin Öykü Yarışması Ödül Töreni Çevrimiçi Ortamda Yapılacak

21.12.2020

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKMER) tarafından düzenlenen “Ölümünün 100. Yıldönümünde Ömer Seyfettin Öykü Yarışması” Ödül Töreni, salgının etkileri nedeniyle 24 Aralık Perşembe günü saat 21:00’de çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek.

Bahar aylarında ilk ilanı yapılan yarışmada son başvurular Ağustos ayında alınmış, jüri değerlendirmesi ise Ekim ayı sonunda tamamlanmıştı. Ancak kış aylarının başlamasıyla şiddetini ve yayılımını artıran koronavirüs salgını ile salgına bağlı olarak çıkarılan İçişleri Bakanlığı genelgeleri ve Cumhurbaşkanlığı kararlarında bu kısıtlamaların yılsonuna kadar uzatılması nedeniyle yüz yüze görüşme, toplantı ve törenlerin gerçekleştirilmesi olanaksız hale geldi.

Google Meet’ten izlenebilecek

Bu koşullar altında yarışma düzenleme kurulunun görüşünü alan TÜRKMER yönetimi, bir süredir geniş bir salonda yoğun bir katılımcı kitlesiyle gerçekleştirilmesi planlanan ödül törenini çevrimiçi ortama taşıma kararı aldı. “Ölümünün 100. Yıldönümünde Ömer Seyfettin Öykü Yarışması Ödül Töreni”, Google Meet platformunda canlı olarak çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Dereceye girenler ödüllerini alacak

Ödül töreninde Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, TÜRKMER Müdürü Doç. Dr. Köksal Şahin, Öykü Yarışması değerlendirme jürisi üyeleri ile TÜRKMER Yönetim Kurulu üyeleri, ödül sahipleri ve izleyiciler çevrimiçi ortamda buluşacaklar. Törende açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Paki Küçüker ve jüri üyelerinin Ömer Seyfettin’in Türk edebiyatındaki önemine değinen görüşleri alınacak. Ardından yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncülerine ödülleri takdim edilecek.

Ödül töreni 24 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21:00’den itibaren https://meet.google.com/rwb-avbx-jwz bağlantısından izlenebilecek.

8.813 kez görüntülendi.