Öğretmen Adayları Mezun Oldu

Öğretmen Adayları Mezun Oldu
03.07.2017
3.470
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını verdi.

SAÜ Hendek Kampüsünde gerçekleşen törene Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr Musa Eken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan ile ilçe protokolü, öğretim üyeleri, mezunlar ve aileleri katıldı.

Mezunları kutluyorum

Rektör Elmas, törende yaptığı konuşmasında Sakarya Üniversitesinin hem eğitim alanında hem de araştırma alanında hızlı bir yükselme kaydettiğini belirterek, “Bu yükselişte Eğitim Fakültemizin çok önemli rolü olmaktadır. Eğitim, dünyada her zaman konuşulan bir konu haline geldi. Buradan öğrendiklerinize her gün yeni bilgiler katarak ülkemize önemli katkılarda bulunacağınıza inanıyorum. Bu çerçevede mezun olan öğrencilerimizi kutluyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun diyorum” dedi.

720 öğrencimiz mezun oldu

Fakülte olarak uluslararasılaşma sürecinde akreditasyon çalışmalarının emin adımlarla devam ettiğini belirten Prof. Dr. Firdevs Karahan, bugün 720 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Karahan, “Öğrenmeyi öğreten ve öğrencilerin aktif katılımını sağlayan bir sistemde öğrencilerin, çağdaş, donanımlı ve milli değerlere sahip, aklını ve vicdanını bağımsız olarak kullanabilen bireyler olarak yetiştirilmesi, yaşadığımız acı olaylarla önemini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Mezun olan öğretmen adaylarını tebrik eden Prof. Dr. Karahan, “Öğretmenlik sanatını icra edeceksiniz. Bu yolda sizleri bekleyen keskin dönemeçleri sabırla geçerek, yolunuza yılmadan devam edeceksiniz. Sizlere şimdiden başarılar diliyor, sizlerle gurur duyuyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

Fakültesi birincisi Gamze Nur Özüağ da törende bir konuşma yaparken, tören konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincilerinin plaketlerini ve belgelerini alması ile devam etti. Eğitim Fakültesi birincisi Gamze Nur Özüağ, hediyesini ve plaketini Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’tan aldı.

Sürpriz evlilik teklifi

Törende bir de sürpriz evlilik teklifi gerçekleşti. Eğitim Fakültesinden bir öğrenci, tören sırasında kürsüye çıkarak, arkadaşına evlilik teklifi yaptı.

Mezun olan öğrenciler tören sonunda Fakülte birincisi Gamze Nur Özüağ eşliğinde mezuniyet yemini etti. Yemin töreni sonrası mezun olan 720 öğrenci hep birlikte kep attı.

03-07-2017 / ST


3.470 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.