Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Duman Katar’da Ödüle Layık Görüldü

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Duman Katar’da Ödüle Layık Görüldü
30.01.2023
1.322
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Soner Duman bu yıl Katar’da düzenlenen “Şeyh Hamad Çeviri ve Uluslararası Anlayış Ödülleri” yarışmasında ödüle layık görüldü.

Prof. Dr. Soner Duman, Katar’da bu yıl sekizincisi düzenlenen Şeyh Hamad Çeviri ve Uluslararası Anlayış Ödülleri Kapsamında Arapçadan Türkçeye çeviri alanında üçüncülüğü elde etti. Prof. Dr. Duman Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşen törende, İbn Teymiyye’nin es-Siyasetü’ş-Şer’iyye kitabının tercümesi ile ödül aldı.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Hülya Afacan da Şeyh Hamad Çeviri ve Uluslararası Anlayış Ödülleri hakemlik sürecinde yer alarak Çeviri ve Kültürleşme Sorunları Sempozyumuna davetli olarak katıldı.

Prestijli çeviri ödülleri arasında kabul edilen ve ilki 2015 yılında gerçekleştirilen yarışma, her yıl Arapçadan İngilizceye ve o yıl için seçilen bir dile ve bu dillerden Arapçaya yapılan başarılı çevirileri ödüllendirmek amacıyla düzenleniyor. Yarışmada bu yıl Arapça ile Türkçe ve İngilizce arasındaki çevirilere ödül verildi. Türkçe böylece 2015 yılından sonra ikinci kez ödül kapsamındaki diller arasında yer aldı.

2015 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Güman da aynı yarışmada Abdülkâhir el-Cürcânî’nin Delâilü’l-İcâz  adlı eserinin çevirisiyle ikincilik ödülü kazanmıştı.


1.322 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.