Öğretim Üyelerimiz İngiltere ile Fransa Arasındaki Balıkçılık Krizini Analiz Etti

Öğretim Üyelerimiz İngiltere ile Fransa Arasındaki Balıkçılık Krizini Analiz Etti
02.02.2022
1.072
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş ile Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Görkem Kayacık, İngiltere ile Fransa arasındaki derinleşen balıkçılık krizine ilişkin analiz yazıları kaleme aldılar.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasıyla birlikte Fransa ve İngiltere arasında ortaya çıkan krize değinen “İngiltere-Fransa balıkçılık krizi ve Ege’deki paralellikler” isimli yazısında, Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş, Fransa’nın bu konudaki argümanlarıyla Türkiye’nin Ege Denizi’nde ileri sürdüğü argümanların örtüştüğünü savunmakla birlikte, bu paralellikten yola çıkarak Yunanistan’ın eşit uzaklık ilkesi iddiasının hukuka uygun olmadığı görüşünü ifade ediyor. Arş. Gör. Görkem Kayacık ise, “Fransa ve İngiltere arasındaki balıkçılık krizi derinleşiyor” başlıklı analizinde krizin temel sebeplerini AB politikaları bağlamında açıklamaya çalışarak sorunun bir tahkim yargılaması neticesinde çözülebileceğinin öngörüldüğünü vurguluyor.

Anadolu Ajansı’nın ve TRT’nin Almanca platformu TRT Deutsch’un analiz bölümlerinde yayımlanan yazılara aşağıdaki bağlantı adreslerinden erişilebilir.

İngiltere-Fransa balıkçılık krizi ve Ege’deki paralellikler – Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş

Fransa ve İngiltere arasındaki balıkçılık krizi derinleşiyor – Görkem Kayacık

Frankreichs EU-Ratspräsidentschaft und die Wahlen im Land – Görkem Kayacık 


1.072 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.