Rüzgarlı

Justinianus Köprüsü Projesi

20.03.2018

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Justinianus Köprüsü Projesini YOCOCU 2018’de sunacak.

Sakarya Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Kentsel Tasarım dersi kapsamında Sakarya için 1500 yıllık tarihi öneme sahip olan Justinianus Köprüsü (Beşköprü) için bir proje çalışması başlattı. Marmara depremi sırasında oldukça hasar gören Justinianus Köprüsü, restorasyonu tamamlanamadığı için ayakta kalmakta güçlük çekiyor.

Justinianus Köprüsü’nün gündelik hayatta kullanılmamasından dolayı tarihi dokusunun kaybolmaya yüz tuttuğunu belirten öğrenciler, Sakarya’nın yitirmekte olduğu tarihini geri kazandırmak için köprü ve yakın çevresinde çalışmalara başladı.

Justinianus Köprüsü’nün daha tanınır hale gelmesi için proje yürüten öğrenciler, 22-26 Mayıs tarihlerinde İtalya-Matera’da düzenlecek olan “YOCOCU 2018: Kültürel Mirastaki Diyaloglar Konferansı”na davet edildi.

20.03.2018 – YC