Öğrenciler Yabancı Diller Bölümünün Yürüttüğü Uzaktan İngilizce Eğitiminden Hoşnut

Öğrenciler Yabancı Diller Bölümünün Yürüttüğü Uzaktan İngilizce Eğitiminden Hoşnut
31.08.2020
175.353
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünce verilen uzaktan İngilizce eğitimlerden, yapılan bir araştırmada öğrencilerin oldukça hoşnut olduğu sonucu ortaya çıktı.

SAÜ bünyesinde olan tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarındaki İngilizce Hazırlık, Mesleki İngilizce ve Ortak Zorunlu İngilizce dersi eğitimlerini veren Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı, bu eğitimleri alan öğrenci gruplarıyla bir araştırma yaptı.

Yabancı Diller Bölüm Başkanı Dr. Ulvican Yazar, bu gruplarla ayrı ayrı yapılan araştırmada öğrencilerin yürütülen uzaktan eğitimden ve bu eğitimi veren öğretim elemanlarından oldukça hoşnut oldukları sonucunun ortaya çıktığını ifade etti.

Eğitim sistemi ve öğretim elemanları beğenildi

Hem İngilizce Hazırlık eğitimi alan hem de bölümlerde zorunlu olarak sunulan Ortak Zorunlu İngilizce dersini alan öğrencilerin uzaktan eğitim sistemi sayesinde ders içeriklerine hızlıca ulaşabildiklerini belirten Yazar, derslerin tekrarlarını izlemelerinin kendilerine fayda sağladığını, öğrencilerin bu eğitim sistemi sayesinde zamanlarını da daha verimli kullanabildiklerini ifade ettiklerini aktardı.

Yazar, “Öğrenciler, dersi veren öğretim elemanlarının etkili olduklarını, derste ilgilerini canlı tuttuklarını, ders süresince zamanı etkili şekilde kullandıklarını, anlayamadıkları konuları sorabildiklerini, öğretim elemanlarının ulaşılabilir ve yardımcı olduklarını, ders süresine uyduklarını ve konuları kavramaları için ders sürelerinin yeterli olduğunu ifade etmişlerdir” dedi.

“Uzaktan eğitim pandemi öncesi de uygulanıyordu”

Bu araştırmanın yürütülmesi ve analiz süreçlerini bizzat kendisinin yürüttüğünü kaydeden Yabancı Diller Bölüm Başkanı Dr. Ulvican Yazar, ortaya çıkan sonuçların bekledikleri bir sonuç olduğunu, uzaktan eğitim sürecinin pandemi öncesi de bölümlerinde uygulandığını söyledi. Yazar, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığında görevli öğretim elemanlarına uzaktan eğitim sistemi ile ilgili hizmet içi eğitimlerin verildiğini ve sistemi aktif olarak kullandıklarını vurguladı. Dr. Ulvican Yazar, öğrencilerinin SAÜ’de uzaktan eğitim yöntemiyle verilen İngilizce derslerinin kendileri için çok verimli olduğunu belirtmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

31-08-2020 / ST


175.353 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.