Öğrenciler Sanat Sokağı’nı Çiçeklerle Donattı

Öğrenciler Sanat Sokağı’nı Çiçeklerle Donattı
09.02.2018
1.306
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencilerinin yetiştirdiği çiçekler Sapanca’da Sanat Sokağı’nı süsledi.

Dikimi yapılan çiçekler program öğrencilerinin uygulama seralarında yetiştirilirken, Sapanca Belediyesi Sanat Sokağı’nda her sene olduğu gibi bu yıl da mevsimin ilk çiçeklerinin dikimi gerçekleştirildi.

Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı, 2000 yılından bu yana peyzaj ve dış mekân süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda lider bölgelerden birisi olan Sapanca’da faaliyetlerini sürdürüyor. Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı, yaptığı çalışmalarla Sapancalı süs bitkileri üreticilerine bitki üretim ve yetiştirme konusunda teknik destek ve bilgi de sağlıyor. Program, peyzaj projelendirme çalışmalarında Sapanca‘daki okullara, bazı yerel belediyelere ve diğer kamu kuruluşlarına destek oluyor.

Projelerin uygulamalarında çalışarak bilgi, beceri ve deneyim kazanan öğrenciler, bunun yanında biri kapalı, ikisi açık toplam üç ayrı serada üretim çalışmaları yaparak 10 dekarlık okul alanında her yıl çeşitli bitki fide ve fidanlarını yetiştiriyorlar. Program öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 bin adet lale, nergis, sümbül ve Manisa lalesi yetiştirerek, bir kısmını üniversite kampüsüne dikti, diğer kısmını ise Sapanca’daki kamu kuruluşlarına dağıtarak lale kültürünü ve sevgisini aşılamak için çalışmalar yaptı.

09-02-2017 / ST

 
1.306 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.