Dikkat! Derse Yazılma Sistemi Değişti!

Dikkat! Derse Yazılma Sistemi Değişti!
16.09.2019
3.402
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde 2019-2020 Güz Yarıyılı derse yazılma süreci bugün başladı. Öğrencilerin mağdur olmaması için değişen derse yazılma kriterlerini dikkatli şekilde incelemeleri gerekiyor.

Sakarya Üniversitesi derse yazılma yönetmeliği değişti. Öğrencilerin bu eğitim-öğretim yılından itibaren yürürlüğe giren değişiklikleri dikkatli bir şekilde incelemeleri gerekiyor.

Peki, bu değişikliklerden en önemlileri ne?

DERSE YAZILMALAR BAŞLADI

Yönetmeliğe göre 1’inci faz yazılmalar, 16 Eylül Pazartesi günü saat 10:00 itibariyle başladı. 3 gün sürecek derse yazılmalar sırasında öğrencilerin mutlaka ders seçimlerini yapmaları gerekiyor. 19 Eylül tarihinde sistem kapanacak ve 2’nci faz yazılmalar 20-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

DERS SEÇİMLERİ NASIL OLACAK?

Sistemde zorunlu dersler dışında kalan seçmeli dersler ile ilgili 2 modele göre derse yazılma yapılabilecek. “Önce gelen yazılır modeli” ve “Başarı sıralamasına göre yazılma modeli”. Buna göre seçmeli derslerin kotaları sisteme girilecek ve öğrenciler kotaları dolana kadar derslere yazılabilecekler.

20 EYLÜL’DE KONTROL EDİLECEK

Tüm öğrenciler sistemden yapacakları derse yazılmalarını 20-22 Eylül tarihleri arasında kontrol edecekler. Kota fazlası tercih yaptıkları veya tercih ettikleri dersleri, az talep görmesinden ötürü açılmayacak olanların tercihleri boşa çıkacağından ötürü, bu derslerin yerine yenilerinin tercih edilmesi gerekecek.

ALTTAN ALINAN DERSLERDE DEVAM ŞARTI YOK

Öğrenciler geçtiğimiz yıl almış ve kalmış olduğu dersi çakışma kontrolü olmaksızın yazabilecek ve bu derslere devam şartı aranmayacak.

MAZERETLİ YAZILMALARDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Mazeretli yazılma sürecinde bu sene asla taviz verilmeyecek ve süreç 23-27 Eylül tarihleri arasında tamamlanacak. Öğrenci, mazeretini belirten belgesi ve dilekçesi ile birlikte Öğrenci İşleri Başkanlığı birim sorumlusuna gidecek, ön kayıt işlemini gerçekleştirecek. Bu sırada kotası dolmuş seçimli dersler için, farklı dersler değerlendirmeye alınacak. Mazeretli yazılma işlemi tamamlandığında yazıcıdan alınan çıktı, öğrenci ve birim sorumlusu tarafından imzalanacak ve üretilen belge birimine/bölümüne ulaştırılmak üzere öğrenciye verilecek.

Öğrenciler, bu belgeyi 27 Eylül 2019 Cuma günü saat 17:00’ye kadar bölüm/birim sekreterine ulaştırmak zorunda olacaklar. Fakülte Yönetim Kurulunca onaylanan yazılmalar, bir sonraki hafta içinde sisteme işlenecek.

PASİF ÖĞRENCİ UYARISI

Süreçlerde geçen senelerde zaman zaman yaşanan aksaklıklar bu sene yaşanmayacak. Bu nedenle öğrencilerin “pasif öğrenci” konumuna düşmemeleri için, süreci dikkatli bir şekilde takip etmeleri gerekiyor.

2019-2020 Güz Yarıyılı derse yazılma sürecine ilişkin daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linke tıklayınız.

http://ogrisl.sakarya.edu.tr/sites/ogrisl.sakarya.edu.tr/file/2019_guz_derse_yazilmasureci.pdf
3.402 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.