Öğrenciler Deprem Deneyimi Yaşadı

24.02.2016

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığınca (AFAD) vatandaşlarda farkındalık yaratılması amacıyla oluşturulan Deprem Simülasyon Tırı, Sakarya Üniversitesi Kampüsü’ne geldi.

SAÜ Helikopter Pisti’nde oluşturulan alanda öğrencilere gün boyu deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi. Deprem Simülasyon Tırı’nda deprem deneyimi yaşayan öğrenciler, ayrıca simülasyon tırındaki özel odada  yangın konusunda da bilgilendirildi.

Sakarya AFAD ekiplerince pistte yer alan Mobil Koordinasyon Merkezi, kar motoru ve arama kurtarma ekipmanları aracılığıyla öğrencilere ayrıntılı bilgiler verildi.

24-02-2016 – ST