Gök Gürültülü

Yemekhanenin Kapasitesi Arttı

25.10.2017

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü alanında hizmet veren Merkez Öğrenci Yemekhanesinin kapasitesi, öğrencilerin talebi üzerine artırıldı.

Merkez yemekhane ve yurtlar bölgesi olmak üzere 8 noktadan hizmet veren bin 850 kişi kapasiteli öğrenci yemekhanesine 300 kişilik yeni alan oluşturuldu. Merkez Kafeteryanın giriş katında hazırlanan alan ile belli saatlerde yaşanan yoğunluğun hafifletilmesi amaçlanıyor.

Öğrenci merkezli eğitim

Üniversitede öğrenci merkezli bir eğitim anlayışını hayata geçirdiklerini söyleyen Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öğrencilerin kampüs içi ve kampüs dışı ortamlarda sürekli öğrenmeyi destekleyecek bir atmosfere sahip olmasını önemsediklerini dile getirdi. Öğrencilerin sosyal ve akademik gelişiminde ders ortamları kadar ders dışı ortamların da önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Elmas, “Gençlerimiz şu an dünyayı ve etrafı bizden daha iyi biliyorlar. Bizim yaptığımız şey onlara alan açmak. Onları tanımazsanız bunu yapamazsınız. O yüzden öğrenciyi yakından tanıyacak pek çok mekanizmayla bizzat ilgileniyorum. Öğrencileri bir değer olarak görüyoruz. Onlara ilgi gösteriyor, motive etmeye çalışıyoruz. Her öğrenci bizim değerimizdir. Görüşlerini açıkça dile getirebilirler” ifadelerini kullandı.

Her imkân sağlanıyor

Öğrencilerin kolaylığı için mümkün olan her türlü imkânı sağlamaya çalıştıklarını aktaran Rektör Elmas, “Ortak sosyal alanlarımız 24 saat açık. Öğrencilere buralarda ücretsiz ikramlarımız oluyor. Öğrencilerimizin rahatlığı ve kolaylığı için elimizdeki tüm imkanları kullanma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

25-10-2017 / ST