Öğrenci Ligi Şampiyonu İşletme

02.05.2019

Sakarya Üniversitesi 2019 Yılı Öğrenci Ligi Şampiyonu İşletme Fakültesi takımı oldu.

SAÜ Öğrenci Ligi final maçları 30 Nisan 2019 Salı günü Esentepe Kampusü’nde oynandı.

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Ligi finalinda Hukuk Fakültesi ve İşletme Fakültesi takımları karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen karşılaşmanın ardından Hukuk Fakültesi’ne 3 golle mağlup eden İşletme Fakültesi şampiyonluğu göğüsleyen takım oldu.

Öte yandan İlahiyat Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’ni 1-0 yenerek üçüncü oldu.

Final maçından sonra yapılan törenle dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Törende bir konuşma yapan SAÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman tüm takımların centilmence mücadele ettiğini belirterek “tüm katılımcıları ve düzenleyenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Öğrenci Ligi şampiyonu İşletme Fakültesi takımına ödülünü SAÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman verdi. Kupayı kaldıran İşletme Fakültesi şampiyonluğunu erik dalı oynayarak kutladı.

Öğrenci Ligi ikincisi Hukuk Fakültesi takımına ödülünü İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Akbıyık verdi.

Öğrenci Ligi üçüncüsü İlahiyat Fakültesine ödülünü Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Numan Çelebi verdi.

Lig dördüncüsü Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi takımına ödülünü SKS Daire Başkanı Necat Er verdi.

SAÜ Öğrenci Ligi en centilmen takımı seçilen Mühendislik Fakültesi ödülünü Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi sekreteri Yücel Erdağ’ın elinden aldı.

SAÜ Öğrenci Ligi en iyi yöneticisi ödülünü alan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’ya ödülünü Sakarya Baro Başkanı Adurrahim Burak verdi.

Öğrenci Ligi gol kralı İlahiyat Fakültesi takımının golcü oyuncusu Fehmi Öksüz oldu. Öksüz ödülünü SAÜ futbol antrenörü eski futbolcu Talip Toprak’ın elinden aldı.

Karşılaşmalarda görev alan hakemlere ödüllerini Hukuk Fakültesi Sekreteri Vildan Yüzdağ verdi.

İşletme Fakültesi Şampiyon

SAÜ Öğrenci liginin finali tam bir futbol şenliği oldu. Her iki takım da güzel bir oyun ortaya koydu. Karşılıklı ataklar sürerken Jhonnas 27. dakikada fileleri havalandırdı, ardından dakikalar 55’i gösterdiğinde bu kez sahneye Bahadır çıktı ve skoru 2-0 yaptı. Daha sonra Hukuk oyuncuları rakip kaleyi şut bombardımanına tutsa da, bu şutlar fileleri bulamadı. Ardından Muhammed Bin Masud attığı golle skoru belirledi: 3-0. Mesut hem kendi mesut oldu hem de takımını şampiyon yapan son golü attı.

İşletme Fakültesi: 3       Hukuk Fakültesi: 0

Yer: Kampüs Arena        Hakem: Ömer Akyıldız

İşletme Fak. : Bahadır*** Yakuphan*** Eyüp*** Osman*** Can*** Ahmet*** Furkan*** Jhonas** İbrahim*** Nurullah*** Abdulsamet***

Antrenör: Yalçın Yayla

Hukuk Fak.: Oğuz*** Hüseyin*** Mustafa*** Akif*** Özgür*** Berat*** Servet*** Emre*** Sefa*** Ömer***

Antrenör: Oğuzcan Kutkan

Goller: Jhonnas Camilluss (27.dk), Bahadır Gülsuyu (55.dk), Muhammed Bin Masud (60.dk) (İşletme Fak.)

Sarı Kart: Mustafa Yılmaz, Özgür Aytekin (Hukuk Fak.)

İlahiyat Fakültesi Üçüncü

Günün 3.lük, 4.lük maçında her iki takımda sıcak ve açık havada seyircilere güzel bir mücadele izletti. İlk yarının 15.dakikasında 2019 yılı gol kralı Fehmi kendine yakışanı yaptı. fileleri havalandırdı. Bundan sonraki ataklar gol getirmeyince SAÜ Öğrenci liginin İlahiyat üçüncü ve ardından Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi dördüncü tamamladı.

İlahiyat Fakültesi: 1       Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi: 0

Yer: Kampüs Arena        Hakem: Batuhan Güz

İlahiyat Fak. : Emre** Kerem** Sinan** Ahmet** Usame** Murat** Arif** Halil** Abdulkadir** Ebubekir** Ali** Gaffur**

Antrenör: Kadir Saka

Bilgisayar ve Bil. Bil. Fak. : Mamudu** Murat** Ahmet** Caner** Hasan** Furkan** Ali** Efsal** Burak** Melih**

Antrenör: Yücel Erdağ

Goller: Fehmi Öksüz (15.dk) (İlahiyat Fak.)

Sarı Kart: Melih Erer, İbrahim Koca (Bilgisayar ve Bil. Bil. Fak.)

Kırmızı Kart: Sedat Tutucuoğlu (Bilgisayar ve Bil. Bil. Fak.)