Neden Sakarya Üniversitesi?

Neden Sakarya Üniversitesi?
03.07.2015
9.880
A+
A-

Uzun bir sınav maratonu sona erdi. Üniversite yerleştirme sınavı sonuçları açıklandı. Üniversite tercihi yapacak adaylar için: 

Neden Sakarya Üniversitesi'ni tercih etmeleyim?

MÜKEMMELLİKTE SÜREKLİLİK ÖDÜLÜ ALAN TEK ÜNİVERSİTE

Sakarya Üniversitesi, Avrupa ve Dünyada tanınan en saygın ödüllerden bir olan Mükemmellikte Süreklilik ödülüne sahip Türkiye’de tek üniversitedir. 2010 yılında “Ulusal Kalite Büyük Ödülü”nü alan Sakarya Üniversitesi, 2013 yılında da “Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü” ile de başarısının kalıcılığını belgelemiştir.

GÜÇLÜ VE NİTELİKLİ AKADEMİK KADRO

232 Profesör, 207 Doçent, 541 Yardımcı Doçent ile toplamda 2.433 kişilik nitelikli, yetkin akademik kadro.

Bütün öğrencilerine eşit ve kaliteli biçimde eğitim vermeyi sürdüren Sakarya Üniversitesi sürekli olarak akademik kadroyu hem kalite hem de sayı olarak artırmayı hedefliyor. 1992 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne sürekli gelişim içerisinde olan Sakarya Üniversitesi uluslararasılaşmaya verdiği önemle biliniyor. Her öğretim üyesinin yurtdışı deneyimi kazanmasını zorunlu hale getiren SAÜ bu alanda yurtdışı desteklerini de arttırmış durumda.

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE

GENİŞ ULUSLARASI ÖĞRENCİ YELPAZESİ

60 ülkeden 3 binin üzerinde öğrenciye eğitim veren Sakarya Üniversitesi, her geçen gün uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞE SAHİP DİPLOMA

Sakarya Üniversitesi mezunları, diplomalarının yanında aldıkları diploma eki ile uluslararası tanınırlık kazanıyor.

Diploma eki ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.disiliskiler.sakarya.edu.tr/diplomaeki.php adresinden ulaşabilirsiniz. 

ÇİFTE DİPLOMA İMKANI

Çift Anadal ve Yandal uygulamalarının çokluğuyla dikkat çeken Sakarya Üniversitesi'nde Fen-Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi, başta olmak üzere çeşitli fakülte ve bölümlerde çift anadal ve yandal yapılmasına olanak sağlanıyor. Başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler Sakarya Üniversitesi'nde iki ayrı programdan eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilme imkanına sahip.

AKTİF ÜNİVERSİTE

130 Öğrenci Topluluğu

Sakarya Üniversitesi'nde yıl boyunca panel, seminer, konferans, kongre ve söyleşi hiç eksik olmuyor. Yıl boyu düzenlenen onlarca etkinlikle sosyal açıdan gelişen öğrenciler kariyer topluluklarının sayesinde de iş hayatıyla mezun olmadan yakından tanışma fırsatı yakalıyorlar.

Öğrenci toplulukları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi http://www.sks.sakarya.edu.tr/index.php?pid=topluluk adresinden öğrenebilirsiniz.
 

GÜÇLÜ BİLİŞİM ALTYAPISI

Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilere kimlik karşılığı ödünç dizüstü bilgisayar hizmeti sunulmaktadır.

Sakarya Üniversitesi öğrencileri SABİS (Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi) sayesinde elektronik ortamda hızlı bir şekilde kayıt olmakta, kayıt yenilemyebilmekte, notları görüntüleyebilmekte ve daha birçok hizmete çevrimiçi erişebilmektedir.

BİLGİYE SINIRSIZ ERİŞİM

7/24 AÇIK KÜTÜPHANE

Öğrencilerin ders dışı boş zamanlarını kütüphanede geçirmeleri, kitap ve çevrimiçi (online) kaynaklara zaman sınırlaması olmadan ulaşmalarını amaçlayan SAÜ, bu doğrultuda Merkez Kütüphanesini 7 gün 24 saat açık tutmakta.

Öğrencilerin ders dışı boş zamanlarını kütüphanede geçirmeleri, kitap ve çevrimiçi (online) kaynaklara zaman sınırlaması olmadan ulaşmalarını amaçlayan SAÜ, bu doğrultuda Merkez Kütüphanesini 7 gün 24 saat açık tutmakta.
2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında özellikle öğrencilerin geç saatlere kadar ders çalışmak için yoğun olarak kullandığı Merkez Kütüphane, bir ders çalışma ortamıyla birlikte bilgisayar laboratuvarı, kablosuz internet erişimiyle de internetin getirdiği sonsuz bilgi erişimine de imkân veriyor.

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 10 bin metrekarelik alanda aynı anda bin 300 kişiye 7/24 hizmet vermektedir. Merkez Kütüphanesi ile fakülte ve meslek yüksekokulu kütüphanelerinde; 190 bin adet kitap, 7 bin 376 adet tez, bin 699 adet dergi ile 4 bin 54 adet CD-DVD bulunmaktadır. Elektronik veri tabanı abonelikleri ile 55 bin 530 adet e-dergiye, 3 milyon 394 bin 292 e-kitaba, 2 milyonun üzerinde e-teze ve Time gazetesinin 200 yıllık arşivine elektronik ortamda tam metin erişim sağlanmaktadır.

Kütüphane ile ilgili ayrıntılı bilgiye:www.kutuphane.sakarya.edu.tr adresinden erişebilirsiniz.

MEZUNLARI EN KOLAY İŞ BULAN ÜNİVERSİTE

Yapılan çeşitli araştırmalarda Sakarya Üniversitesi mezunları en kolay iş bulan üniversiteler arasında yer alıyor. İnsan kaynakları sitesi Secretcv.com'un verilerine göre Türkiye'de mezunları en kolay iş bulan üniversiteler arasında Sakarya Üniversitesi öne çıkıyor. Açıklanan verilere göre Sakarya Üniversitesi, İstanbul, Marmara ve Kocaeli Üniversitesi'nin ardından 4. sırada yer alıyor. Türkiye'de mezunları en kolay iş bulan ilk 10 üniversite ise şöyle sıralanıyor: İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Ünidversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi.
 

HUZUR DOLU EŞSİZ BİR KAMPÜS

Sakarya Üniversitesi’nin Sapanca Gölü manzaralı yemyeşil kampüsünde öğrencilerin rahat bir eğitim alması için her türlü olanak düşünülmüştür. Öğrenciler posta ve banka hizmetleri için kampüste bulunan şubelerden yararlanmaktalar. Beslenme ihtiyaçlarını ise, merkez yemekhane ile birlikte kampüs içerisinde bulunan birçok kafeden karşılamaktalar. Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Kütüphane hizmetleri ise merkez ve fakülte kütüphanelerinden verilmektedir. Öğrenciler, İstanbul’a yakın ama İstanbul’un karmaşasından uzak, rahat, dingin ve tam bir öğrenci atmosferinde eğitim göreceklerdir.

ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM

Dünyaya açık, yüksek nitelikli mezunlar yetiştirme Sakarya Üniversitesi’nin temel misyonudur. Üniversitedeki tüm etkinlikler bu anlayış çerçevesinde tasarlanmaktadır. Çalışma ortamları, akademisyenler, altyapı, yönetim biçimi bu anlayış çerçevesinde şekillenmektedir.

155 BİN MEZUN SAYISI İLE BÜYÜK BİR AİLE

Sakarya Üniversitesi kurulduğu 1992'den bugüne 155 binin üzerinde mezun verdi. Sakarya Üniversitesi'nin hür düşünceli, insan haklarını gözeten, insanlığa saygılı, milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi, demokrat, ekip ruhuna inanan, araştırmacı ve sorgulayıcı, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü ve yüksek donanımlı öğrencileri mezun olduktan sonra Türkiye’nin geleceğini inşa etmektedirler.

UYGULAMALI EĞİTİM

İş Hayatına Bir Adım Önde Başlayın

Üniversite-Sanayi İşbirliği ile geliştirilen 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile İş Yaşamına Bir Adım Önde Başlayın.

Türkiye'de ilk defa Sakarya Üniversitesi tarafından uygulamaya başlanan 3+1 Eğitim Modeli ile öğrenciler teorik bilgilerini uygulama ile bütünleştirerek ezbergi bilgi yerine uygulamalı bilgi ve beceriye sahip oluyorlar. 3+1 Modeli ile öğrenciler 3 dönemi okulda teorik ve pratik eğitim alıyor, 1 dönemi ise tamamen işletmelerde uygulamalı eğitim alarak geçiriyor. Sakarya Üniversitesi’ne bağlı tüm Meslek Yüksek Okulları’nda uygulamaya başlanan sistemle okullarında yeterli teorik eğitimi alan öğrenciler, son dönem gittikleri kurumlarda uygulamalı eğitim alıyor ve iş hayatını yerinde görerek alanlarının gerektirdiği pratik beceriyi ediniyor.

3+1 Modeli ile ilgili ayrıntılı bilgiyi http://www.meyok.sakarya.edu.tr/sites/meyok/file/3_1BrosurYeni.pdf adresinden öğrenebilirsiniz.

Meslek Yüksekokullarında başlayan uygulamalı eğitim modeli 7+1 UMDE (Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi) adıyla fakültelerde de hayata geçiriliyor.

AVRUPA’DAN ASYA’YA 40 ÜLKE 240 ÜNİVERSİTE İLE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

Sakarya Üniversitesi’nin, Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim programları çerçevesinde 40 ülkede, 240 üniversite ile anlaşması bulunuyor. Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de Erasmus öğrenci değişim programlarına en fazla bütçe ayıran üniversite olmanın yanısıra, bu sayede yurtdışına en fazla öğrenci gönderen ikinci üniversite durumunda.

Erasmus programıyla ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.erasmus.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Mevlana Değişim Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiyehttp://www.mevlana.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. 

YURTDIŞINA EN ÇOK ÖĞRENCİ GÖNDEREN ÜNİVERSİTE

Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de Erasmus öğrenci değişim programlarına en fazla bütçe ayıran üniversitelerden birisi olmanın yanı sıra, bu sayede ikili anlaşmalar çerçevesinde yurtdışına en fazla öğrenci gönderen üçüncü üniversite durumunda.

YURTİÇİNDE 81 İLDE 93 ÜNİVERSİTE İLE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

Sakarya Üniversitesi öğrencileri, ‘Farabi Değişim Programı’ çerçevesinde Türkiye’nin 81 ilinde anlaşmalı 94 üniverstide eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etme imkanına sahiptir.

Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Farabi programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye: http://www.farabi.sakarya.edu.tr/index.php adresinden ulaşabilirsiniz. 


 

ZENGİN PROGRAM ÇEŞİTLİLİĞİ

15 Fakülte, 5 Enstitü, 4 Yüksekokul, 15 Meslek Yüksekokulu

183 Ön Lisans, 151 Lisans, 170 Lisansüstü Program

Temelleri 1970’li yıllarda atılan Sakarya Üniversitesi, halihazırda 15 fakülte, 4 yüksekokul, 15 yüksekokulunda 489 farklı bölümde eğitim-öğretim faaliyeti sürdürüyor.

 

Fakülteler

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fak.

Diş Hekimliği Fakültesi

Eğitim Fakültesi

Fen-Edebiyat Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi

Hukuk Fakültesi

İlahiyat Fakültesi

İletişim Fakültesi

İşletme Fakültesi

Mühendislik Fakültesi

Siyasal Bilgiler Fakültesi

Spor Bilimleri Fakültesi

Teknoloji Fakültesi

Tıp Fakültesi

Turizm Fakültesi

 

Enstitüler

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü

Orta Doğu Enstitüsü

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar

Beden Eğitimi ve Spor YO

Devlet Konservatuvarı

Kaynarca Uygulamalı Bilimler YO

Sağlık Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

Adapazarı Meslek Yüksekokulu

Akyazı Meslek Yüksekokulu

Ali Fuat Cebesoy MYO

Arifiye Meslek Yüksekokulu

Ferizli Meslek Yüksekokulu

Geyve Meslek Yüksekokulu

Hendek Meslek Yüksekokulu

Karasu Meslek Yüksekokulu

Kaynarca Seyfettin Selim MYO

Kırkpınar Turizm MYO

Kocaali Meslek Yüksekokulu

Pamukova Meslek Yüksekokulu

Sağlık Hizmetleri MYO

Sakarya Meslek Yüksekokulu

Sapanca Meslek Yüksekokulu
9.880 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.