Neden Sakarya Üniversitesi?

Neden Sakarya Üniversitesi?
29.07.2016
2.667
A+
A-

AVRUPA MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ ALAN TEK ÜNİVERSİTE

Sakarya Üniversitesi, dünyanın en saygın ödüllerinden birisi olan Avrupa Kalite Ödülü’ne Türkiye’de sahip  tek üniversitedir. 2000 yılında başlattığı kalite çalışmalarının meyvesini 2010 yılında aldığı ‘Türkiye Mükemmellikte Büyük Ödülü’ ile taçlandıran Sakarya Üniversitesi, 2013 yılında ‘Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü de alarak bu başarısını sürdürmüştür. Ulusal düzeyde bu başarıları elde eden tek üniversite olan SAÜ, 2015 yılında EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü de alarak başarılarına bir yenisini daha eklemiştir.

GÜÇLÜ VE NİTELİKLİ AKADEMİK KADRO

Sakarya Üniversitesi 249 Profesör, 224 Doçent, 541 Yardımcı Doçent ile toplamda 2.519 nitelikli ve yetkin öğretim elemanı ile öğrencilerini hayata en hazır şekilde mezun etmektedir.

Bütün öğrencilerine eşit ve kaliteli biçimde eğitim vermeyi sürdüren Sakarya Üniversitesi akademik kadrosunu sürekli olarak hem kalite hem de sayı olarak arttırıyor. Uluslarasılaşmaya büyük önem veren Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri birçoğu yurtdışı deneyimine sahiptir.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞE SAHİP DİPLOMA

Sakarya Üniversitesi mezunları, diplomalarının yanında aldıkları diploma eki ile uluslararası tanınırlık kazanıyor.

Diploma eki ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.disiliskiler.sakarya.edu.tr/tr/icerik/ 0/29515/DiplomaEki adresinden ulaşabilirsiniz.

ÇİFTE DİPLOMA İMKANI

Çift Anadal (ÇAP) uygulamalarının çokluğuyla dikkat çeken Sakarya Üniversitesi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere çeşitli fakülte ve bölümlerde çift anadal yapılmasına olanak sağlanıyor. Başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler Sakarya Üniversitesi’nde iki ayrı programdan eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilme imkanına sahip olmaktadır.

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE:GENİŞ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YELPAZESİ

Sakarya Üniversitesi’nde uluslararası bir üniversite olma yolundaki hedefi doğrultusunda 60 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 öğrenci eğitim görüyor. Bu sayı ile Sakarya Üniversitesi Türkiye’de en çok uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü üniversitelerden birisidir. Sakarya Üniversitesi öğrencileri dünyanın dört bir tarafından eğitim görmek için ülkemize gelen öğrencilerle aynı ortamı paylaşarak dünyayı tanıma imkanını elde ediyorlar.

AKTİF ÜNİVERSİTE:ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI

Sakarya Üniversitesi’nde yıl boyunca konferans, panel, seminer, kongre, söyleşi hiç eksik olmuyor. Sayıları yüzü bulan öğrenci topluluklarının yıl boyunca düzenlediği onlarca etkinlikle sosyal açıdan gelişen öğrenciler kariyer topluluklarının sayesinde de iş hayatıyla daha mezun olmadan tanışma fırsatı yakalıyorlar.

Günümüzde, sahip olduğu alan bilgisinin yanında kendisini çağın anlayışına uygun olarak geliştirebilmiş, yaşadığı çevre ve olaylarla ilgili farkındalığı olan, çeşitli sosyal faaliyetlere katılan, eleştirel düşünebilen ve etkili iletişim kurabilen bireylerin iş hayatında daha başarılı oldukları ve tercih edildikleri bilinmektedir. Öğrencilerin her türlü sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyetlerini destekleyen Sakarya Üniversitesi bünyesinde 98 öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Çok farklı ilgi grubundan her öğrencinin dilediği topluluğa üye olarak, ilgi duyduğu alanda kendini geliştirebilmesine fırsat verilmektedir. Öğrenci toplulukları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi http://www.sakarya.edu.tr/tr/icerik/63/25493/ ogrenci-topluluklari adresinden öğrenebilirsiniz.

GÜÇLÜ BİLİŞİM ALTYAPISI

Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilere kimlik karşılığı ödünç dizüstü bilgisayar hizmeti sunulmaktadır.

Sakarya Üniversitesi öğrencileri SABİS (Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi) sayesinde elektronik ortamda hızlı bir şekilde kayıt olmakta, kayıt yenileyebilmekte, notları görüntüleyebilmekte ve daha birçok hizmete çevrimiçi erişebilmektedir.

BİLGİYE SINIRSIZ ERİŞİM: 7/24 AÇIK KÜTÜPHANE

Öğrencilerin ders dışı boş zamanlarını kütüphanede geçirmeleri, kitap ve çevrimiçi (online) kaynaklara zaman sınırlaması olmadan ulaşmalarını amaçlayan SAÜ, bu doğrultuda Merkez Kütüphanesini 7 gün 24 saat açık tutmakta. Öğrencilerin özellikle sınav dönemlerinde geç saatlere kadar ders çalışmak için yoğun olarak kullandığı Merkez Kütüphane, bir ders çalışma ortamıyla birlikte bilgisayar laboratuvarı, kablosuz internet erişimiyle de internetin getirdiği sonsuz bilgi erişimine de imkân veriyor.

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 10 bin metrekarelik alanda aynı anda bin 300 kişiye 7/24 hizmet vermektedir. Sakarya Üniversitesi öğrencileri 250 bini aşkın basılı eserin yanında, milyonlarca elektronik kaynağa tam metin sınırsız erişim olanağına sahiptir.

Kütüphane ile ilgili ayrıntılı bilgiye: www.kutuphane.sakarya.edu.tr adresinden erişebilirsiniz.

MEZUNLARI EN KOLAY İŞ BULAN ÜNİVERSİTE

Yapılan çeşitli araştırmalarda Sakarya Üniversitesi mezunları en kolay iş bulan üniversiteler arasında yer alıyor. İnsan kaynakları sitesi Secretcv.com‘un verilerine göre Türkiye’de mezunları en kolay iş bulan üniversiteler arasında Sakarya Üniversitesi öne çıkıyor. Açıklanan verilere göre Sakarya Üniversitesi, İstanbul, Marmara ve Kocaeli Üniversitesi’nin ardından 4. sırada yer alıyor. Türkiye’de mezunları en kolay iş bulan ilk 10 üniversite ise şöyle sıralanıyor: İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi.

UYGULAMALI EĞİTİM: İş Hayatına Bir Adım Önde Başlayın

Üniversite-Sanayi İşbirliği ile geliştirilen 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile İş Yaşamına Bir Adım Önde Başlayın.

Türkiye’de ilk defa Sakarya Üniversitesi tarafından uygulamaya başlanan 3+1 Eğitim Modeli ile öğrenciler teorik bilgilerini uygulama ile bütünleştirerek ezberci bilgi yerine uygulamalı bilgi ve beceriye sahip oluyorlar. 3+1 Modeli ile öğrenciler 3 dönemi okulda teorik ve pratik eğitim alıyor, 1 dönemi ise tamamen işletmelerde uygulamalı eğitim alarak geçiriyor. Sakarya Üniversitesi’ne bağlı tüm Meslek Yüksek Okulları’nda uygulamaya başlanan sistemle okullarında yeterli teorik eğitimi alan öğrenciler, son dönem gittikleri kurumlarda uygulamalı eğitim alıyor ve iş hayatını yerinde görerek alanlarının gerektirdiği pratik beceriyi ediniyor.

3+1 Modeli ile ilgili ayrıntılı bilgiyi http://www.muys.sakarya.edu.tr/ adresinden öğrenebilirsiniz.

Meslek Yüksekokullarında başlayan uygulamalı eğitim modeli 7+1 UMDE (Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi) adıyla fakültelerde de hayata geçiriliyor.

HUZUR DOLU EŞSİZ BİR KAMPÜS

Sakarya Üniversitesi’nin Sapanca Gölü manzaralı yemyeşil kampüsünde öğrencilerin rahat bir eğitim alması için her türlü olanak düşünülmüştür. Öğrenciler posta ve banka hizmetleri için kampüste bulunan şubelerden yararlanmaktalar. Beslenme ihtiyaçlarını ise, merkez yemekhane ile birlikte kampüs içerisinde bulunan birçok kafeden karşılamaktalar. Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Kütüphane hizmetleri ise merkez ve fakülte kütüphanelerinden verilmektedir. Öğrenciler, İstanbul’a yakın ama İstanbul’un karmaşasından uzak, rahat, dingin ve tam bir öğrenci atmosferinde eğitim göreceklerdir.

170 BİNE YAKLAŞAN MEZUN SAYISI İLE BÜYÜK BİR AİLE

Sakarya Üniversitesi kurulduğu 1992’den bugüne 170 binin üzerinde mezun verdi.  Sakarya Üniversitesi mezunları, mezun olarak hayata atıldıklarında gerek kamuda ve gerekse özel sektörde Sakarya Üniversitesi mezunları ile karşılacak ve bu büyük ailenin bir ferdi olmakla gurur duyacaktır. Sakarya Üniversitesi’nin hür düşünceli, insan haklarını gözeten, insanlığa saygılı, milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi, demokrat, ekip ruhuna inanan, araştırmacı ve sorgulayıcı, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü ve yüksek donanımlı öğrencileri mezun olduktan sonra Türkiye’nin geleceğini inşa etmektedirler.

ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM

Dünyaya açık, yüksek nitelikli mezunlar yetiştirme Sakarya Üniversitesi’nin temel misyonudur. Üniversitedeki tüm etkinlikler bu anlayış çerçevesinde tasarlanmaktadır. Çalışma ortamları, akademisyenler, altyapı, yönetim biçimi bu anlayış çerçevesinde şekillenmektedir.

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİNDE LİDER: Yurtdışına En Çok Öğrenci Gönderen Üniversite

Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de Erasmus öğrenci değişim programlarına en fazla bütçe ayıran üniversitelerden birisi olmanın yanı sıra, bu sayede ikili anlaşmalar çerçevesinde yurtdışına en fazla öğrenci gönderen üçüncü üniversite durumunda.

Sakarya Üniversitesi’nin, Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim programları çerçevesinde 40 ülkede, 240 üniversite ile anlaşması bulunuyor. Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de Erasmus öğrenci değişim programlarına en fazla bütçe ayıran üniversite olmanın yanısıra, bu sayede yurtdışına en fazla öğrenci gönderen ikinci üniversite durumunda.

Erasmus programıyla ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.erasmus.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Mevlana Değişim Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiyehttp://www.mevlana.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sakarya Üniversitesi öğrencileri, ‘Farabi Değişim Programı’ çerçevesinde Türkiye’nin 81 ilinde anlaşmalı 94 üniverstide eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etme imkânına sahiptir. Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Farabi programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye: http://www.farabi.sakarya.edu.tr/index.php adresinden ulaşabilirsiniz.

ZENGİN PROGRAM ÇEŞİTLİLİĞİ

16 fakülte, 3 yüksekokul, 15 yüksekokul ve 5 enstitü ile 500 farklı bölümde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Sakarya Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler içinde en zengin program çeşitliliğine sahip üniversiteler arasındadır.

EN GİRİŞİMCİ ÜNİVERSİTELER ARASINDA

Sakarya Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde üst sıralarda yer aldı.

TÜBİTAK’ın ilk kez 2012’de hazırladığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, üniversitelerin ‘Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği’, ‘Fikri Mülkiyet Havuzu’, ‘İşbirliği ve Etkileşim’, ‘Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü’ ile ‘Ekonomik Katkı ve Ticarileşme’ gibi beş farklı alanda aldığı puanlar ile belirleniyor. Türkiye’nin en girişimci ve en yenilikçi ilk 50 üniversitesinin sıralandığı endekste 24 sıra birden yükselen SAÜ, ülkenin önde gelen birçok üniversitesini geride bıraktı. SAÜ nün bu sıraya yükselmesinde , girişimcilik ve yenilikçilik konularında son yıllarda yaptığı güçlü atılımlar ve desteklerin yanı sıra , akademisyenlerin, bilimsel yayınlar, projeler, patent ve girişimcilik alanında gayretli ve özverili çalışmalarının , Teknokent ve  ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi’nin verdiği desteğin de katkısı olmuştur.

SAKARYA TEKNOKENT EN ÇOK GELİŞME GÖSTEREN TEKNOKENTLER ARASINDA

Sakarya Üniversitesi’nin Ar-Ge yönünü ortaya koyan Sakarya Teknokent Türkiye’nin en çok gelişme gösteren Teknokentleri arasında yer alıyor. Sakarya Üniversitesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2015 yılında üçüncüsü düzenlenen ‘Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde ödül aldı. Sakarya Teknokent, 2014 yılı verilerine göre 34’üncü sıradan 17’üncü sıraya yükselerek bir yılda en çok gelişme gösteren ikinci Teknokent oldu.

EN ÇOK PROJE YAPAN ÜNİVERSİTELERDEN

Sakarya Üniversitesi, geçtiğimiz yıl TÜBİTAK’tan alınan proje sayısını yüzde 140 arttırdı. Sakarya Üniversitesi böylece ülkemizde en çok proje alan 15 üniversite arasına girdi.

AKREDİTASYONDA LİDER

Bir üniversitenin uluslararası tanınırlığı ve yetkinliği için en önemli göstergelerden birisi olan akredite konusunda Sakarya Üniversitesi lider durumda. Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de en çok programı akredite edilen üniversite durumunda. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kalite ve akreditasyon temelli yeni vizyonu doğrultusunda bu süreçlere ağırlık veren Sakarya Üniversitesi’nin birçok programı tarafsız ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından akredite edilmiştir.

13/07/2016 – HAY
2.667 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.