Mustafa Seven’den Fotoğraf Söyleşisi

Mustafa Seven’den Fotoğraf Söyleşisi
08.05.2019
2.023
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen söyleşiye ünlü fotoğrafçı Mustafa Seven konuk oldu.

SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gizemfrit Amfisinde yapılan “Fotoğraf Söyleşisi” etkinliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Mustafa Seven, söyleşide üniversite eğitiminden önce karikatürist olmak istediğini belirterek, hayatının belli dönemlerini çizimler ile ifade ettiğini aktardı. Fotoğrafçılığa başlama serüvenini de öğrencilerle paylaşan Seven, çalıştığı yerde unutulan bir kamera sayesinde fotoğrafçılığa başladığını söyledi.

Meslek hayatına ise fotomuhabir olarak başladığını ifade eden Seven, bunun yanında kendini geliştirmek için bir stüdyo kurduğunu ve birçok alanda fotoğrafçılık yapmaya başladığını kaydetti. Sokak fotoğrafçılığına nasıl başladığını ve fotoğraflarının genel olarak siyah beyaz olmasının sebebini anlatan Seven, “Fotoğrafların siyah beyaz olmasının kişisel, travmatik ve teknik nedenleri var. Sokakta yürürken kayıt altına aldığım anlar içerisinde hiçbir şeyi renkli olarak görmüyorum. Gözümde hep siyah beyaz canlanıyorlar. Teknik olarak bakıldığında ise çerçevenizin içine ne sığdırdığınız, sizin kim olduğunuzla ilgilidir. Yani siz kimseniz, fotoğrafınız da odur. Eğer fotoğrafın bir hikâyesi oluşuyorsa, o zaman tercihim renkliden yana oluyor” diye konuştu.

Soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşinin devamında Seven, çektiği fotoğraflardan örnekler göstererek ve deneyimlerinden örnekler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

07/05/2019 – Kebire Kaşgarlı


2.023 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.