Mühendislik Bakışıyla Proje Yönetimi Konuşuldu

Mühendislik Bakışıyla Proje Yönetimi Konuşuldu
20.12.2018
1.609
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından ‘’Mühendislik Bakışıyla Proje Yönetimi’’ isimli bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi AŞ (ICAS) üyesi Dr. Veysel Türkel konuşmacı olarak katıldı.

Planlama aşaması uzun zaman alıyor

Projelerde planlama sürecinin çok ciddi bir zaman aldığını söyleyen Dr. Veysel Türkel, ‘’Çok ciddi toplantılar yapılması gerekiyor. Projemizi doğru planlarsak, yönetimi, izlenmesi ve kontrolü oldukça iyi olur. Önceden çok ciddi planlama yapılması gerekiyor, projenin maliyeti, kalitesi, zamanı, riskleri ve paydaşlarının önceden çok iyi bir şekilde planlanması gerekiyor. Dolayısıyla planlama aşaması oldukça uzun zaman alan bir süreç’’ dedi.

Kontrolsüz iş, iş değildir

Projelerde başarı kriterlerini sıralayan Dr. Veysel Türkel, ‘’ Bir projenin sınır yoksa orada başarıdan söz edemeyiz. Mutlaka sınırları konulmalıdır. Sınırların doğru çizilmesi gerekiyor ki proje başarı ile sonuçlansın. Etkin kaynak yönetimi, güçlü iletişim, izleme ve kontrol de önemli konular arasında. Kontrolsüz hiçbir iş olmaz. Kontrolsüz iş iş değildir o proje sonuçlanmaz.  Etkin yönetişim gerekiyor, yani projenin bütün fertlerinin projeye bütünüyle bakması ve o bütün içerisinde kendi görevini layıkıyla yapması önemlidir’’ şeklinde konuştu.

Etkinlik, konuşmacı Dr. Veysel Türkel’e hediye verilmesiyle son buldu.

20/12/2018 – H. Kaldırım


1.609 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.