Muhafazakarlık, Dindarlık ve Modernlik

12.04.2012

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 12 Nisan Perşembe günü düzenlenen ‘Muhafazakarlık, Dindarlık ve Modernlik’ isimli panel Hendek Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Panelde Doç Dr. Ferhat Kentel, muhafazakarlığın moderniteye karşı bir çıkış süreci olduğunu, kişinin kendi otantik değerlerini koruma amaçlı bir refleks olarak modernitenin karşısında yer aldığını vurguladı. Modernitenin standart bir birey profili çizmesini de eleştiren Kentel, moderniteye karşı korunmak istenen her şeyin muhafazakarlığın göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Ergün Yıldırım ise muhafazakarlığın derin, yaygın bir iddiasından bahsetmenin zor olduğunu yeni bir ideoloji ve ütopya önermediğini, Yeni bir düzen arayışını temsil etmediğini söyledi. Ayrıca Türkiye düşünce geleneğinde pozitivizme, ilerlemeci tarih yaklaşımına ve devrimci toplumsal arayışa karşı “geleneğin dünyası” nı savunmayı temsil ettiğini de sözlerine ekledi.

Panele Sakarya ili ve hendek ilçesi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.