MUFAM’da Amerika’ya Anadolu’dan İlk Göç Konuşuldu

MUFAM’da Amerika’ya Anadolu’dan İlk Göç Konuşuldu
24.05.2022
1.259
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Muhasebe ve Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUFAM) tarafından “1900’lü yıllarda Amerika’ya Anadolu’dan İlk Göçlerin Araştırmaları” konulu çevrim içi seminer düzenledi.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden Arş. Gör. Yunus Yiğit moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, yönetmen Mesut Gengeç konuşmacı olarak katıldı. Yönetmen Mesut Genç yaptığı sunumda 1900’lü yıllarda Amerika’ya Anadolu’dan İlk Göçlerin Araştırmalarından ve belgesel yapım sürecinden bahsetti.

Amerika’daki göç meselesinin Türkiye’de çok bilinmediğini söyleyen Gengeç, “Özellikle Almanya göçünü çok biliyoruz. Ama Amerika göçü hakkında ciddi bir iş yapılmamıştı. Bu konuyu ilk Kemal Karpat’ın kitaplarından öğrendik.” dedi.

Belgesel sürecinin nasıl planlandığını anlatan Mesut Gengeç, “Göç eden insanlar çok yaşlıydı. Amerika’da göç çok eskiye dayanıyor. Belgesel röportajlarında izlediğimiz çoğu insan vefat etti maalesef. Süreç insanlardan bilgi alarak başladı.” ifadelerini kullandı.

Seminer, Mesut Gengeç’in sunumundan ardından gerçekleşen soru cevap etkinliği ile son buldu.

Haber: Buse Sıla Senemcan
1.259 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.