Modern Yaşam Aşkı Mekanikleştirdi

26.05.2014

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği, Dün Çocuk Yarın Çocuk Bugün Çocuk Gündem Çocuk İnisiyatif Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşiye SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Altıntaş konuşmacı olarak katıldı.

“Duygu Eğitimi ve Aşk” başlıklı konferansta Türk ve Dünya edebiyatında aşkın işlenişinden örnekler veren Prof. Dr. Ersin Altıntaş, aydınlanma ve sanayi toplumu ile başlayan insanın mekanikleşmesi sürecinin günümüzde doruk noktasına vardığını ve insanın duygu eksikliği çektiğini söyledi. Aklı her şeyin önüne koyan “tek boyutlu” insan düşüncesinin tıkandığını hatırlatan Prof. Dr. Altıntaş, aklın yerine değil ama yanına mutlaka duygu ve inançların yerleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

26/05/2014 – EH