Sisli

Milli Gazete (12.11.2012) : Kasım’da Yakalanılan Grip Hastalığı Ölüme Götürüyor

12.11.2012

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, kasım ayının gribe yakalanan insanlar için en riskli dönem olduğunu söyledi. Havaların soğumasıyla insanların kapalı mekanlara yöneldiğine işaret eden Karabay, bunun da grip salgınını artırdığını söyledi. Karabay, kasımda gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkının yüksek olduğuna dikkati çekerek, “Bu sıcaklık düşüşüne rağmen insanlarımız hazırlıklı değil. İnsanlar, yazdan henüz çıkmış olmanın verdiği bir psikolojide. Kendimizi hala yaz aylarında zannediyoruz ve kış mevsimine göre giyinmiyoruz. Hala yazı yaşıyoruz ancak soğuklar iyiden iyiye geldi ” şeklinde konuştu. Kasım ayında insanların kapalı mekanlarda daha çok zaman geçirdiğini belirten Karabay, insanların, bir metre yakınında gripli birin olması durumunda hastalanacağını bildirdi. Karabay, insanların henüz kışa hazır olmadığını ifade ederek, “Bu nedenle kasım ayı grip için çok başka bir dönem. Yaz bitti ve kapalı ortamlarda sıkı temas başlıyor. Bu nedenle de grip çok kolay yayılıyor” dedi.

Milli Gazete – 12 Kasım 2012