“Mikro Yeterlilik Programı Eğitim Öğretim Planlamaları” toplantısı yapıldı

“Mikro Yeterlilik Programı Eğitim Öğretim Planlamaları” toplantısı yapıldı

Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde ” Mikro Yeterlilik Programı Eğitim Öğretim Planlamaları” toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Mikro Yeterlilik konusunda atılacak adımlar, sektörel ihtiyaçlar noktasında ders planlamaları ve özellikle yapay zekanın mikro yeterlilik planlarında yer alması konularına değinildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “ İnsanlık tarihine baktığımızda sanayileşme alanındaki değişikliklerle birlikte evrene bakışımız değişmiştir. Nasıl ki 1700’lerde insan bedeninin yerini makineler aldıysa, şimdi ise insan beyninin yerini makineler alıyor. Aslında bu durumu şu an tam hissedebilmiş değiliz belki ama gerçek anlamda hissetsek belki de uykularımız kaçacak. Biz geçmişin bilgisiyle donanmış şekilde gelecek nesilleri yetiştirmeye çalışıyoruz. SAÜ değişime ayak uydurma noktasında elverişli bir üniversitedir. Eğitim konusunda bir seferberlik başlatmazsak geride kalırız. Proje konusuna dikkat etmeliyiz, proje konusu sadece nicel bir kavram değildir, öğrencilerimizi topluma fayda konusunda iyi eğitmemiz ve sonuçlarını almamız gerekiyor.  Proje konusunda son dönemde ses getirdik ve ilk 3’e girdik. Yeşil kampüs konusunda hassasiyetimiz var, karbon ayak izi konusu çok önemli. Bu nesilden biz sorumluyuz ve bu neslin iyi yerlere gelmesi için gece gündüz çalışmalıyız. Mesela siber güvenlik konusunda şu anda öncelikli üniversitelerden biriyiz, mühendislik konusunda İTÜ akademik geleneğimin devamıyız. Bazı alanlarda çok iyiyiz fakat bu durum yeterli değil her alanda en iyisi olmaya gayret etmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Doç. Dr. Havva Sert konuşmasında, “ Mikro yeterlilik programları öğrencilerimize yetkinlik kazandırmak anlamına geliyor. Çalışanların iş gereklilikleri sürekli değiştiği için bu programlar önem kazandı. İşe başlayan adayların profesyonel sertifikalara sahip olmaları çok önemlidir”. ifadelerine yer verdi.

Sakarya Üniversitesi, Mikro Yeterlilik Programına verdiği önem nedeniyle şimdiye kadar Mikro Yeterlilik yönergesi hazırladı, Mikro Yeterlilik Çalıştayı düzenledi, sektörle görüşmeler yaptı, dijital rozet hazırladı ve EBS sistemine ekledi.

Toplantıya, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan ve Prof. Dr. Özer Köseoğlu ile akademisyenler katıldı.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.


429 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.