Mezunlar Günü ve Meslekte 25. Yıl

Mezunlar Günü ve Meslekte 25. Yıl
28.05.2012
508
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından 20 Mayıs Pazar “Mezunlar Günü ve Meslekte 25. Yıl” isimli etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından 20 Mayıs Pazar günü düzenlenen “Mezunlar Günü ve Meslekte 25. Yıl” isimli etkinlik SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İlk mezunlarını 1984 yılında İTÜ bağlı bir Sakarya Mühendislik Fakültesi olarak veren Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, bir ilke daha imza atarak tüm mezunlarını 20 Mayıs 2012 Pazar gününde bir araya getirmeye çalıştı.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve SAÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel’ in de aralarında katıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Türkiye’nin birçok ilinden gelen mezunlar birlikte olmanın sevincini yaşadı. Duygusal anların da yaşandığı “Mezunlar Günü ve Meslekte 25. Yıl” etkinliğinde bölümün kurulmasında ve ilk yıllarındaki eğitim öğretim faaliyetlerinde emeği geçen ve ülkemizin en değerli öğretim üyelerinden olan, şu an çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği yapan duayen hocalara ve meslekte 25. yılını dolduran mezunlara plaket takdim edildi.

Geleneksel hale getirilmesi planlanan bu etkinlikte mesleğinde duayen hocalar, bölüm öğretim üyeleri ve mezunlar arasında bilgi birikimlerinin paylaşılma fırsatı da bulundu. Pek çok firmada çalışan mezunlarla üniversite sanayi destekli ulusal ve uluslararası projeler yapma, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda teknik ve sosyal alanlarda projeler üretme, başta Bölüm mezunlarının istihdamı ve ülkenin genel istihdamını ilerletme konuları da konuşuldu.

26/05/2012 – YC
508 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.