Mezunlar Derneğinde Görev Değişimi

05.03.2019

Sakarya Üniversitesi Mezunlar Derneği Genel Kurulu sonucunda Başkanlığa Doç. Dr. Furkan Beşel seçildi.

Sakarya Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Naci Çağlar görevini Doç. Dr. Furkan Beşel’e devretti. Düzenlenen devir teslim töreninde Doç. Dr. Furkan Beşel geçmiş dönem çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Naci Çağlar’a plaket takdim ederek kendisine ve ekibine teşekkür etti.

Genel Kurula katılan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Mezunlar Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek derneğin sadece mezunlar için değil mevcut öğrenciler ve şehir için de önemine vurgu yaptı. Eski yönetime teşekkür ederek yeni yönetime başarılar dileyen Rektör Savaşan, burs verilen öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediklerini ederek, mezun öğrencilerin aidiyet duygusunu arttırmaya ve istihdamına katkı sağlamaya yönelik projeler gerçekleştireceklerini belirtti.

Doç. Dr. Furkan Beşel Kimdir?

Marmara Üniversitesi İktisat (İngilizce) bölümünden 2009 yılında mezun oldu. 2013 yılında Sakarya Üniversitesi Maliye Anabilim dalında “Yolsuzluk ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Türkiye Örneği” başlıklı tezi ile Yüksek Lisans; 2017 yılında “Türkiye’de Vergi Denetiminin Ekonomik ve Hukuki Etkinliği” başlıklı tezi ile doktora eğitimini tamamladı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Durham Üniversitesi (İngiltere)’nde misafir araştırmacı olarak çalışmalarda bulundu. 2018 Ağustos ayında Doçent olan Beşel, ikinci bir lisans eğitimine devam etmekte olup Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisidir.  Sakarya Üniversitesi SBF Maliye Bölümü’nde öğretim üyesi olan Beşel aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Vergi Hukuku, Türk Vergi Sistemi, Mali Hukuk, Mali İktisat, Maliye Teorisi, Maliye Politikası ve İslam Ekonomisi alanlarında birçok ulusal ve uluslararası akademik çalışmaları bulunan Beşel, İngilizce ve Japonca bilmektedir.

05.03.2019 – YC