Mezun Olan Çevre Mühendisi Ne Yapmalı?

25.04.2017

Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Topluluğu tarafından “Mezun Olan Çevre Mühendisi Ne Yapmalı?” başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe İZA Danışmanlık firmasından Ayşe Bodur konuşmacı olarak katıldı.

Meraklı olmanız gerekiyor

Çevre mühendislerinin birçok sektörde çalışabileceğini söyleyen Ayşe Bodur, “Çevre mühendisleri için atık su tesisleri, belediyeler, katı atık depolama tesisleri gibi yerlerde çalışma olanağı var. Burada önemli olan size uygun sektörü bulabilmektir. Bunun için de öğrencilik yıllarında bol bol araştırma yapmak, merak etmek gerekiyor. Staj yapabilir, firmaları da ziyaret edebilirsiniz” dedi.

Her konuda bilgi sahibi olun

Bodur, öğrencilere işi öğrenebilmeyi ve tecrübe sahibi olmayı hedeflemeleri tavsiyelerinde bulunarak, “İlk senelerinizde sadece para kazanma odaklı olmayın. Gerisi zaten zamanla gelecektir. Çevre mühendisliği sektörü geniş bir alanda olduğu için her konu hakkında biraz bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Çalıştığınız kurumlarda kendinizi göstermeniz, öğrenmeye açık olduğunuzu göstermeniz de ayrı öneme sahiptir” diye konuştu.

Ayşe Bodur sunumunun ardından İZA’dan çevre mühendisleri Cezayir Baltacı ve Ali Saka ile beraber öğrencilerin sorularını yanıtladı.

25-04-2017 / Cansu Evcim