Gök Gürültülü

Mevlana’da Aşk ve Hoşgörü

12.12.2013

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen ‘Mevlana’da Aşk ve Hoşgörü’  isimli etkinlik SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen ‘Mevlana’da Aşk ve Hoşgörü’  isimli bir konferansa, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezai Küçük konuşmacı olarak katıldı.

Mevlana’nın aşk anlayışı hakkındaki bilgilerini öğrencilerini SAÜ’lü öğrencilerle paylaşan Yrd. Doç. Dr. Sezai Küçük, “Hz. Mevlana’ya göre Aşk’ın tanımı; Aşk öyle bir alevdir ki, bir parladı mı maşuktan başka ne varsa hepsini yakar” şeklinde konuştu..

Mesnevi’nin insanın ruhunu aydınlatan bir kitap olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Küçük “Bize lazım olan şey Hz. Mevlana’yı kitaplarından tanımak. Eğer aşk ile yaşarsak gerçek aşk olan maşuk gerçek aşka kabul edecektir bizi” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda, Öğr. Gör. Neyzen Cengiz Altan yönetiminde Türk Tasavvuf Musikisi ve sema gösterisi düzenlendi.

12-12-2013 / KS