Mesleki Eğitim Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Olacak

Mesleki Eğitim Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Olacak
21.11.2014
540
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Arifiye ile Sapanca Meslek Yüksekokulları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın katılımıyla açıldı.

Arifiye ve Sapanca ilçelerinde gerçekleştirilen açılış törenlerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç Dr. Ayşenur İslam’ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya il protokolü, öğretim üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmasında, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılmış olacağına vurgu yapan İslam, Türkiye’nin son 12 yılda sessiz bir devrim yaşadığını, ekonomi, siyaset, sosyal yardım, hizmet, sağlık, ulaşım, eğitim ve demokrasi alanlarında çağ atladığını belirtti. İslam, “Eğer bu hızla gitmeye devam edersek, Türkiye yakın zamanda dünyanın lider ülkelerinden biri olacak. Şu an 16’ncı ülkeyiz. Çok kısa sürede ilk 5 içerisinde olacağımızı ümit ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de hem ortaöğrenimde hem yükseköğrenimde dünyanın önünde yer alan bir takım gelişmeler yaşandığına dikkat çeken İslam, son 12 yılda 220 bin 147 derslik yaptıklarını, 458 bin 500 kadrolu öğretmen atadıklarını ve 100’e yakın okul açtıklarını anlattı.

Üniversitelerin sayısını hızla artırdıklarını ve öğrenci kontenjanını da yükselttiklerini dile getiren İslam, “Örgün üniversite eğitiminde öğrenci sayısı artışı neredeyse 3 misline yaklaşmış durumda. Üniversite ödeneklerimizde muazzam artış var. Üniversitelerimizin fiziki kapasitelerini geliştiriyoruz. Öğretim elemanlarımızın özlük haklarında değişiklikler yaptık, yapıyoruz. Üniversitelerimize kaliteli öğretim elemanı çekebilmek için onların her türlü imkânını geliştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de mesleki eğitimin son yıllarda ihmal edildiğine dikkat çeken ASP Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, “Son yıllarda eğitim sisteminde yapılan değişiklikler ve yatırımlarla bu açığı da, ihmal edilmişliği de kaldırma yolunda ciddi adımlar attık. Bundan sonra mesleki eğitim, Türkiye’nin tekrardan parlayan yıldızı olacak” dedi.

Bakan İslam ve Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Arifiye ve Sapanca Meslek Yüksekokullarının yapımında katkıları bulunan işadamlarına plaket takdim etti. Konuşmaların ardından İslam, iki binayı da gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Sorumluluğumuz artıyor

Açılışta Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da bir konuşma yaptı. Rektörlüğünün birinci döneminde Bakanlıktan, Valilikten, Belediye Başkanlığı ile sivil toplum kuruluşlarından büyük destek gördüğünü ifade etti. Prof. Dr. Elmas, “Bize vermiş olduğunuz destek, bizi gururlandırdığı kadar, sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Bize güvenenleri, bizi destekleyenleri mahcup etmemek için, yeni dönemde Sakarya Üniversitesi’ni bir dünya üniversitesi yapmak konusunda adımlarımızı çok daha hızlandırarak, hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin 80 bin öğrencisi ile önemli bir aile olduğunu ve yeni dönemde çok büyük hedeflerinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Elmas, “Eğitim-öğretim programlarımızı dünyayla aktif konuma getireceğiz. Bu konuda tüm hazırlıklarımız tamam. Üniversitemizin bilimsel çalışmalarını çok ileriye taşıdık. Bunu daha da fazla arttırmak düşüncesindeyiz. Bu dönemde en çok önem vereceğimiz şey, üniversitemizin daha çok  proje geliştirerek sunması olacak. Özellikle hem bölgeden, hem ülkeden dünya sorunlarının çözümüne katkı verecek adımlar atacağız. Bu konuda çok önemli bir mesafe kaydederek hem şehrimizle, hem de bölgemizle bütünleşme noktasında önemli bir adım atmış olacağız” şeklinde konuştu.

Üniversite sanayi işbirliği konusunda Türkiye’deki en önemli adımı, meslek yüksekokullarının bir dönem sektörde öğrenim görme projesiyle başlattıklarını vurgulayan Elmas, “Hepimizin bildiği gibi 3+1 projesiyle sanayi toplumu ve sivil toplum kuruluşları ile çok önemli ilişkilerimiz oldu. Üniversitemizi, bundan sonraki lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında da çevreye açarak, bu ilişkiyi daha da geliştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Meslek yüksekokulu yapımının sadece bina olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Elmas, işbirliği ile yapılan bu çalışmanın özel bir önemi olduğunu ve katkısı olan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Sapanca Meslek Yüksekokulunun açılışında Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer de bir konuşma yaptı. Sapanca Meslek Yüksekokulu’nda müdürlük görevinde bulunduğu dönemde ilçenin ve belediyenin misyonuna yakışır yeni bir yüksekokul binası kazandırmak adına yola çıktıklarını anımsatan Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, bu yolda maddi ve manevi katkısı bulunan herkese şükranlarını sunduğunu ifade etti. 

21/11/2014 – ST
540 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.