“Mescid-i Aksa Sorumluluğumuz” Paneli

10.03.2017

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi geleneksel ‘Çarşamba Konferansları’ kapsamında “Mescid-i Aksa Sorumluluğumuz” başlıklı bir panel düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Kaya’nın açılış konuşmalarının ardından, Burak Derneği Başkan Yrd. Süleyman Aydın, konuyla ilgili bir sunum yaptı. Yaptığı sunumunda Aydın, Kudüs sorumluluğunu dini, tarihi, kültürel, siyasi, ekonomik ve mücadele sorumlulukları açısından ele aldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Abdülmutî el-Bâbâ, “Kudüs’ün Dünü ve Bugünü” başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında Müslümanların Kudüs’te çektiği sıkıntılardan bahseden el-Bâbâ, burada karşı karşıya kalınan sıkıntıların azaltılması gerektiğini ifade etti.

Program, SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Hayati Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Hamza Ermiş’in konuklara hediye takdimiyle sona erdi.

10.03.2017 – YC