Marie Curie eylemlerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Marie Curie eylemlerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi
07.12.2023
613
A+
A-

Marie Skłodowska-Curie (MSCA) Alanı hibe ve burs programlarına yönelik bilgilendirme toplantısı, TÜBİTAK uzmanlarının katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Üniversitemizin ‘Araştırma Üniversitesi’ olma, bilimsel ve akademik çalışmalarda araştırma süreçlerinde uluslararasılaşma anlayışını geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Araştırma Dekanlığı, TÜBİTAK MSCA Ulusal İrtibat Noktası iş birliğinde ‘Ufuk Avrupa MSCA Bilgi Günü’ gerçekleştirdi.

Ufuk Avrupa Programı’nın genel tanıtımı başta olmak üzere, Marie Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları, Değişim Programı (Staff Exchange), Doktora Ağları (Doctoral Networks), COFUND Çağrısı ve EURAXESS Ağı’na ilişkin detaylı sunumlar, TÜBİTAK uzmanlarından Dr. Tuğba Arslan Kantarcıoğlu, Şeyma Sayımlar ve Dr. Burcu Göğüş Doğan tarafından gerçekleştirildi.

MSCA alanı hakem deneyim paylaşımı da gerçekleştirildi

Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azize Ayol, Marie Curie Alanı kapsamında yapılan başvuruların teknik alanlarına ilişkin hakemlik deneyimlerini paylaştı. Proje yönetiminde disiplinler arası yaklaşımın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ayol, son dönemde sosyal bilimler alanının hibe alma konusunda dezavantajlı olabileceği ön yargısının aksine, bu alanda daha fazla hibe fırsatının olduğunu belirterek Avrupa Komisyonu’nun da sosyal bilimler alanına daha fazla önem verdiğinin altını çizdi.

Proje başvuru sürecinde kılavuzların önemli bir yönlendirme aracı olduğunu  vurgulayan Prof. Dr. Ayol, formlara ilişkin kısıtlayıcı hususların önemli olduğunu söyleyerek, araştırmacıların başvurularını yönergeler eşliğinde bağlamdan ve hedeflerden kopmadan etkin bir şekilde aktarması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 
613 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.