Rüzgarlı

Malezyalı Öğrenciler İlahiyat Fakültesi’nde

14.02.2017

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne Malezya’dan on üç öğrenci ve bir öğretim üyesi geldi.

Selangor Uluslararası İslam Üniversitesi’nden (KUIS) on bir ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nden (IIUM) iki öğrenci Mevlana Değişim Programı kapsamında Bahar Dönemini SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde okuyacaklar. Öğrenciler bu dönemde İngilizce ve Arapça dersler alacaklar. Bu öğrencilerin yanı sıra Malaya Üniversitesi’nden gelen bir öğretim üyesi de üç hafta boyunca İlahiyat Fakültesi’nde dersler verecek.

Diğer taraftan SAÜ İlahiyat Fakültesinden bir grup öğrenci de Mevlana Değişim Programı kapsamında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ve Malaya Üniversitesi’nde öğrenim görmek üzere Malezya’ya gitmişlerdi.

Sakarya Üniversitesi ile Malezya üniversiteleri arasındaki bu işbirliklerinin önümüzdeki dönemlerde artarak sürmesi bekleniyor.

14-02-2017 / İlahiyat F.