Malezya Üniversitelerinden SAÜ’ye Ziyaret

22.11.2013

SAÜ, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (Internatıonal Islamic University College Selangor) başta olmak üzere Malezya’dan birçok üniversite, Sakarya Üniversitesi’ni (SAÜ) ziyaret etti.

Selangor Uluslararası İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Madya Dato Dr. Abdul Halim Tamuri ve SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ali Yalçın, SAÜ Rektörlüğü’nde Mevlana Değişim Programı kapsamında öğretim üyelerinin ve öğrencilerin değişimi ile akademik iş birliği konusunda protokol imzaladı.

SAÜ ile Malezya Üniversiteleri arasında yapılan bu anlaşmalarla Türkiye’de de yürütülen Mevlana Değişim Programı kapsamında SAÜ’den çeşitli sayıda öğrenciye Malezya’da öğrenim görme fırsatı sunulurken, Malezyalı öğrenciler de SAÜ’yü ziyaret edecek. Bununla birlikte SAÜ’lü ve Malezyalı öğretim üyeleri de karşılıklı olarak akademik çalışma ve işbirliği olanağı bulacaklar.

22-11-2013 / ST