Madde Bağımlılığı Farkındalık Projesi

Madde Bağımlılığı Farkındalık Projesi
25.04.2016
1.469
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, madde bağımlılığına yönelik sosyal farkındalığı arttırmak amacıyla Erenler Yunus Çiloğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere bilgilendirme çalışması yaptı.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri Sevcan Akbalık, Merve Şentürk, Kıymet Memiş, Gamze Ercan, Fatma Uyanık, Muhammet Akkaya ve Ayşenur Çavuş, liselerde madde bağımlılığı konusuna gençlerin dikkatini çekmek için Erenler Yunus Çiloğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giderek, lise öğrencilerine madde bağımlılığı hakkında bilgilendirme çalışması yaptı.

Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, liseli öğrencilerine farkındalık amaçlı madde kullanımına yönelik anket çalışması yaparak, sigaranın zararları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. İnsan vücuduna en fazla zararı olan bağımlılık seviyesi yüksek maddelerden birinin sigara olduğuna dikkat çeken öğrenciler, zararları net bir şekilde bilinmesine rağmen toplumdaki fazla oranda sigara kullanımı olduğunu dile getirerek lise öğrencileri ile okul bahçesinde izmarit toplandı. Son olarak, Sosyal Hizmet bölümü öğrencileri madde bağımlılığı ile ilgili bilgilendirici broşürler hazırlayıp lise öğrencilerine dağıttı.

SAÜ Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zafer Danış önderliğinde başlatılan projenin amacının liseli gençlerin maddeye hayır diyebilmeleri ve madde kullanmalarını önlemek olduğu Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından ifade edildi.

25/04/2016 – MA


1.469 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.