Lise Öğrencileri Tercih Yapmaya Hazır

Lise Öğrencileri Tercih Yapmaya Hazır
11.05.2012
476
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Lise Tanıtım Günleri’ renkli görüntülere sahne oldu.

Eğitim sezonun son Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Lise Tanıtım Günleri, Kişisel gelişim uzmanı Zafer Polat Koyuncu’nun semineri ve SAÜ öğrencilerinden oluşan Grup Fora’nın konseriyle SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Üniversite tercihleri öncesi öğrencilerin sağlıklı tercih yapmalarına ve hayallerindeki meslekleri daha iyi tanımlarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen SAÜ Lise Tanıtım Günlerinde öğrenciler keyifli bir ortamda gelecek tercihleri konusunda bilgi aldılar.

Çalışmadan Başarı Olmaz

Üniversite giriş sınavlarında yaşanan trajikomik öyküleri aktaran Koyuncu, hiçbir başarının tesadüfi olmadığını, her başarının arkasında mutlaka çok büyük bir emek olduğunu belirtti. Televizyon dizilerinde çok kolay yükselen ve hiçbir çaba sarf etmeden yükselen rollerin sunulduğunu anlatan Koyuncu, gerçek hayatın öyle olmadığını, bu rollere inanmalarını tavsiye etti. Koyuncu, şunları söyledi: “Çalışmadan başarı yok. Ya şimdi çalışacaksınız ya da mezun olduğunuzda ama çalışmadan başarı yok.”

Üniversite sınavlarının herkes için stresli geçtiğini belirten Koyuncu, ”Sınava başlarken kolay sorulardan başlayın. Kolaydan zora doğru giderek soruları cevaplayın” dedi. Koyuncu, soru çözme tekniği yanında birçok öğrencin yaptığı bir yanlışa da dikkat çekti ve “Kesinlikle cevap anahtarını kodlamayı sona bırakmayın” derken, kodlamayı sona bırakan çoğu öğrencin cevaplarını kaydırdıklarını söyledi.

Başarı İçin Beş Anahtar Kavram

Koyuncu, başarıya ulaşmak için beş anahtar kavram bulunduğunu söylerken, bu kavramları şöyle sıraladı: “ Hedefi Bilmek; ne istediğinizi net olarak bilin. Zeka Lazım; zekası belli bir seviyenin üstünde olan herkes, ister 130 IQ olsun ister 180 IQ aynı derecede başarılı olur. Çok Çalışmak; çalışmadan başarılı olunmaz. Öğrenme Aşkı; eğer bir işte başarılı olmak istiyorsanız o işi öğrenmek için her an meraklı olmalısınız. Kararlılık; Fatih’in İstanbul’u fethetmek istediği gibi kararlı olun.”

Grup Fora Coşturdu

Koyuncu’nun ardından sahneye gelen Grup Fora, Karedeniz müzikleri ile öğrencileri coşturturken, öğrenciler sık sık müziklere eşlik etti.

Programın sonunda öğrenciler, Sakarya Üniversitesi’ndeki eğitim birimleri tarafından Kültür ve Kongre Merkezinde kurulan stantları gezip, bölümler hakkında bilgi alırken, birçok öğrenci de bölümleri birebir görmek için fakülte gezilerine katıldı.

11/05/2012 – AB
476 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.