Lisansüstü Eğitim Bursu

Lisansüstü Eğitim Bursu
10.04.2012
610
A+
A-

Resmi-burslu statüde yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere öğrenci gönderilmesi ile ilgili, 2012 yılında gönderilecek olan öğrencileri belirlemek için sürecin işleyişine ilişkin kılavuz hazırlıklarına başlanılmış olup, buna göre başvuruların Temmuz ayı içerisinde alınması ön görülmüştür.

1416 sayılı Kanuna göre, ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı, kamu kurum ve kuruluşlarının ise yetişmiş insan gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla resmi-burslu statüde yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere öğrenci gönderilmesi ile ilgili iş ve işlemler Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. 2012 yılında gönderilecek olan öğrencileri belirlemek için sürecin işleyişine ilişkin kılavuz hazırlıklarına başlanılmış olup, buna göre başvuruların Temmuz ayı içerisinde alınması ön görülmüştür.

Başvuruda bulunacak öğrencilerde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan almaları, lisans veya yüksek lisans öğrenimine ile ilgili genel akademik not ortalamasının “dört üzerinden 2,75”, “on üzerinde 7,00”, “yüz üzerinden 70,00” veya daha yukarı olması gerekmektedir.

Başvuru ile ilgili diğer bilgiler, ÖSYM’nin www.osym.gov.tr ve Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’nün ogm.meb.gov.tr web sitelerinde yayınlanacaktır.
610 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.