Kütüphane Kurdular

Kütüphane Kurdular
08.01.2012
684
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri okul kütüphanesi kurdular.

SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Gedizli’nin ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında Kaynarca’nın Kızılacaali Köyü’ndeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na 2300 kitaplık bir kütüphane kurdular.

Kütüphanenin açılış törenine Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Rahmi Karakuş, Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Gedizli, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okul Müdürü İsmail Akçan, Eğitim Fakültesi ve İlköğretim öğrencileri katıldı.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin öğrencilere toplumsal sorumluluk bilincini aşıladığı ifade eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş “Bazen bu hizmete muhtaç yaşlılara bir şeyler sunmak, bazen çocuk esirgeme kurumunda çocukları eğlendirmek şeklinde gerçekleşebiliyor. Bugün ise olabildiğince nitelikli bir kütüphanenin çekirdeğini oluşturmaya çalışmışlar, öğrencilerimizi bu açıdan tek tek tebrik ediyorum.” dedi.

Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının önemine değinen Karakuş “Toplum olarak gerçekleştirmemiz gereken en ivedi işlerden bir tanesi kitap alışkanlığını, okuma alışkanlığını, kitapla birlikte yaşamayı çocuklarımıza en erken vakitlerde kazandırmak. Mümkünse 3-4 yaşından itibaren çocuğun eline kitap vererek, onu kitapla haşır neşir hale getirmek, kitapla onları bütünleştirmek. Finlandiya’da 3 yaşındaki çocukların kendilerine özel kitaplıkları olduğunu duyuyoruz. Ülkemizin de benzer şekilde bir etkinlik içerisine girmesi gerekiyor. Bu birinci derecede eğitimcinin, bu birinci derecede ebeveynin sorumluluğu ve yine birinci derecede öğretmenin sorumluluğu. Öğretmen adayı olan gençlerimiz bu sorumluluğun bir göstergesi olarak böyle bir etkinlik gerçekleştirmişler, onları tekrar kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Müdürü İsmail Akçan ise çalışma için SAÜ Eğitim Fakültesi’nin öğretim üyelerine ve öğrencilerine teşekkür etti. Çalışmanın yaklaşık bir yıldır sürdüğünü söyleyen Akçan “Öğrenci kardeşlerimiz ve hocalarımız çok güzel bir imkan sağladılar bizlere. Yaklaşık olarak 2300 kitap getirdiler, bizim de bir 700 civarında kitabımız vardı yani şu andan 3000 kitabımız oldu. Bu bir köy okulu adına gerçekten sevindirici, bizi mutlu edici, güzel bir gelişme.” diye konuştu.

Kütüphane kurma çalışmasının yorucu ancak çok güzel bir süreç olduğunu belirten Eğitim Fakültesi öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi sayesinde sadece bir kütüphane kurmakla kalmadıklarını yeni dostluklar da kazandıklarını söylediler.

07/01/2012 – Haber Merkezi

 

 
684 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.