Kültürel ve Jeolojik Miras

Kültürel ve Jeolojik Miras
15.12.2016
728
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Coğrafya Topluluğu tarafından  “Kültürel ve Jeolojik Miras” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nizamettin Kazancı katıldı.

Jeopolitik Miras ve Ekonomik Potansiyel üzerine konuşmasını yapan Prof. Dr. Kazancı, Türkiye’deki jeolojik değerlerin korunması ve değerlendirilmesi konusunda katılımcılara değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Kazancı “Jeolojik Miras açısından önemli bilimsel veya görsel değeri olan bir coğrafik alanın korumaya alınmasına Jeosit alan denir. Jeosit alanların bilimsek niteliği vardır. Ne yazık ki jeosit alanlara ülkemizde yeteri kadar önem verilmiyor.  Çalışma yürütmek istenildiğinde birçok bürokratik uğraşı içinde kalınıyor” dedi.

Prof. Dr. Kazancı, “Jeolojik sit alanlarının sorulduğunda sahibi çok fakat destek istenildiğinde, yatırım istenildiğinde desteğin destek vereni yok” şeklinde konuştu.

Jeoparklar Birer Yatırımdır

Jeolojik alanların maddi gelirlerine değinen Prof. Dr. Kazancı, “Jeolojik mirasın korunmasıyla gerçekleştirilecek jeoparklar, ülkeler, belediyeler ve bölgeler için birer yatırımdır” sözleriyle Jeolojik Mirasın korunmasıyla oluşturulacak jeoparkların sadece bilimsel açıdan değil aynı zamanda maddi açıdan da gelir kaynağı olabileceğine söyledi.

14.12.2016 F.Ö
728 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.