Kültür Elçilerinden Rektör Savaşan’a Veda Ziyareti

03.08.2018

Sakarya Üniversitesi’nde üç hafta süren Türkçe Yaz Okulunu tamamlayan uluslararası öğrenciler, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’a veda ziyaretinde bulundu.

Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürüttüğü 9. Türkoloji Projesi kapsamında 19 farklı ülkeden 23 uluslararası kültür elçisi misafir öğrenci, Sakarya Üniversitesi’nde üç hafta süren eğitimlerinin sonunda Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan’ı ziyaret etti.

Burada konuşan Rektör Savaşan, kültür elçilerini Sakarya Üniversitesinde misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Öğrencilerden Türkiye’den güzel anılarla ayrılmalarını ve bunları ülkeleri ile paylaşmalarını isteyen Prof. Dr. Savaşan, “Sizler farklı ülkelerden gelerek hem Türk kültürünü tanıdınız, hem de Türkçenizi geliştirdiniz. Sadece bununla kalmayıp birbirinizle iletişim kurarak, birbirlerinizin kültürünü ve dilini de öğrendiniz. Türkçe de buna uygun bir ortam sağladı. Sakarya’da ve üniversitemizde güzel vakit geçirdiğinizi düşünüyorum ve eğitiminizi, bundan sonraki süreçte Sakarya Üniversitesinde veya Türkiye’nin herhangi bir üniversitesinde devam ettirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Türk kültürünü yakından tanıdılar

Üç haftalık Türkçe yaz okulunu değerlendiren Sakarya Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, kültür elçilerinin Sakarya’da bulundukları sürede verilen ders ve etkinliklerle Türkçelerini geliştirmenin yanı sıra, öğrencilere Türk kültürünü yaparak ve yaşayarak daha yakından tanıma imkânı oluşturduklarını kaydetti. Kültür elçileri için yapılan tüm ders, gezi, kültürel ve sosyal faaliyetlerde Rektörlüğün desteğinin yanı sıra Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden de destek gördüklerini belirten Okur, kendilerine teşekkür etti.

Ziyarette düşünce ve memnuniyetlerini ifade eden kültür elçileri ise Türkiye’ye ve Sakarya’ya gelmeden önce bir hayal kurduklarını, ancak hayallerindeki Türkiye ve Sakarya’dan daha iyi bir gerçekle karşılaştıklarını söylediler. Öğrenciler, Türkiye’ye her zaman gelmek istediklerini belirterek, böyle bir imkânı verdikleri için Yunus Emre Enstitüsü ve gösterilen yakın ilgiden dolayı ders veren hocalarına ve Sakarya Üniversitesine teşekkür ettiler.

Ziyaretten ayrıca kültür elçisi öğrencilerin Sakarya Nehri’nin kıyısı ve Sakarya’nın değişik yerlerindeki gezileri sırasındaki alınan görüntüler eşliğinde öğrencilerin okuduğu Sakarya Türküsü’nün videosu izlendi. Veda ziyareti, Rektör Savaşan’ın öğrencilere katılım belgesi sertifikalarını vermesi ile sona erdi.

03-08-2018 / ST