Kritik Altyapılar Siber Güvenlik Kamp ve Staj Programı Sona Erdi

Kritik Altyapılar Siber Güvenlik Kamp ve Staj Programı Sona Erdi
17.02.2022
1.694
A+
A-

Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde ve STM iş birliği ile kurulan Kritik Altyapılar Ulusal Test Yatağı Merkezi (CENTER SAU) Koordinatörlüğü, “Kritik Altyapılar Siber Güvenlik Kamp ve Staj Programı” düzenledi.

17 Ocak – 17 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenen Kamp ve Staj Programının amacı, Enerji, Su Yönetimi ve Ulaştırma gibi kritik altyapıların siber güvenliğini sağlama noktasında ihtiyaç duyulan uzmanların yetiştirilmesi, alana ait farkındalığın artırılması ve ekosistemin geliştirilmesi olarak belirlenmişti.

Bu kapsamda 4 hafta süren programın ilk haftasında stajyerlere CENTER SAU, Cyberwise, Tübitak BİLGEM SGE ve Sabancı DX tarafından alana özgü eğitimler verildi, Geri kalan 3 hafta içerisinde ise CENTER SAU araştırmacıları tarafından danışmanlık/mentör desteği ile projeler yürütüldü. Ayrıca stajyerler Savunma Sanayi Başkanlığı, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, STM ve Havelsan kurumlarını da ziyaret etti ve her bir kurumun siber güvenlik alanı ile alakalı yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.

Yüz yüze yapılan programa, Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Matematik bölümü öğrencilerinden 32 stajyer katıldı. Kamp ve staj programına katılan öğrenciler, hem verilen eğitimler hem de danışmanları ile birlikte yürüttükleri projeler vasıtasıyla önemli bilgiler öğrendiler ve tecrübe kazandılar. Ayrıca bu alanda çalışan firmaların ne tür projeler yaptıklarını ve sektörün kendilerinden hangi yetkinlikleri beklediklerini de kurumların kendilerinden dinleme imkânı yakaladılar.

CENTER SAU olarak hem akademik çalışmalarla hem üniversite-sanayi işbirlikleri ile hem de kritik altyapıların güvenliği ile alakalı kamp, staj, CTF, hackathon, vb. faaliyetlerle ekosistemin geliştirilmesine devam edeceklerini belirten Prof. Dr. İbrahim Özçelik, CENTER SAU koordinatörlüğünde yürütülen bu programa destek olan tüm kurum ve firmalara ayrı ayrı teşekkür etti.


1.694 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.