Kredi ve Burs Miktarı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kredi ve burs ödemelerini 2021’de lisansta 550 liradan 650 liraya, yüksek lisansta bin 100 liradan bin 300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise bin 650 liradan bin 950 liraya çıkarıyoruz” dedi.

Kredi ve Burs Miktarı Belli Oldu
23.12.2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılı için üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs miktarını açıkladı.

Üniversite öğrencilerine Gençlik ve Spor Bakanlığı vasıtasıyla verilecek kredi ve burs miktarını belirlediklerini kaydeden Erdoğan, “Bilindiği gibi 2020 yılında lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uyguladığımız kredi ve burs ödemelerinin toplam miktarı 9 milyar 670 milyon lirayı buldu. Önümüzdeki yıl ise lisansta bu rakamı 550’den 650’lira çıkartmış bulunuyoruz. Bin 100 lira olan yüksek lisansı bin 300 liraya çıkartıyoruz. Doktorada ise bin 650 lira olan ödemeyi bin 950’liraya çıkartmış oluyoruz. Bu ödemeler milli sporcularımıza iki ve veya üç katı, üniversite sınavlarında ilk 100’e girenlere üç katı olarak yapılmaya devam edecek. Ocak ayında 452 bin öğrencimizin hesabına burs, 1 milyon 11 bin öğrencimizin hesabına kredi olarak bu tutarlar yatırılacaktır” dedi.

//ST

25.364 kez görüntülendi.