Gök Gürültülü

KPSS’de Başarılı Olmanın Püf Noktaları Konuşuldu

09.03.2020

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Maliye Topluluğu tarafından “Kariyer Günleri” isimli bir söyleşi düzenlendi. Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, Yediiklim eğitmenleri Prof. Dr. Ferhat Yıldız, Doç. Dr. Ferhat Pehlivanoğlu ve Zekeriya Doğanay konuşmacı olarak katıldı.

“Sosyal bilimciler topluma yön veren kitlelerdir”

Sözlerine sosyal bilimlerin öneminden bahsederek başlayan Ferhat Yıldız, “İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve Fen Edebiyat Fakülteleri ekonominin ruhudur.  Bir ülke teknolojik, sağlık, ekonomi gibi alanlarda büyüyebilir gelişebilir, ancak bunlara ruh katacak insanlar sosyal bilimcilerdir. Sosyal bilimciler topluma yön veren kitlelerdir. Hepiniz iyi bir gelecek için çabalıyorsunuz, en büyük amacınız da iyi bir kariyer sahibi olmak. Kimse sizin adınıza kariyer yapamaz, tercihlerde bulunamaz, bunu belirleyecek olan sizlersiniz. Yapmanız gereken en önemli şey çok çalışmaktır. Çünkü rekabet giderek artıyor.  Hedefiniz ister kamu ister özel sektör olsun mutlaka yabancı dile ihtiyacınız olacak. Kendinizi öğrencilik yıllarınızda olabildiğince geliştirmelisiniz” dedi.

“Motivasyonunuzu düşürmeyin”

Söyleşide konuşan Zekeriya Doğanay ise sözlerine Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hakkında öğrencilere çeşitli bilgiler vererek başladı. A ve B grubuna ilişkin önemli noktaları da katılımcılara aktaran Doğanay, ilgili dersler, soru sayıları ve net sayıları ile ilgili de bilgiler verdi. Doğanay ayrıca, “Çevrenizden gelen olumsuz mesajlara itibar etmeyin ve motivasyonunuzu düşürmeyin, siz sadece derslerinize odaklanın” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

“Bu işin sırrı sıkı ve düzenli bir çalışmadan geçer”

Diğer bir konuşmacı olan Prof. Dr. Ferhat Yıldız ise KPSS hakkında genel bilgiler verdikten sonra kamudaki iş olanaklarından bahsetti. Düzenli çalışmanın önemine de değinen Yıldız, “10 ay boyunca günlük beş saatten az çalışmazsanız, KPSS’de 90 puandan düşük bir not almazsınız. Bu işin sırrı sıkı ve düzenli bir çalışmadan geçer. Başarılı öğrenciler her zaman ödüllendirilir” ifadelerini kullandı.

Söyleşi öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

09.03.2020 / Behlül Koçdemir