KPSS ve Akademik Kariyer Etkinliği Düzenlendi

KPSS ve Akademik Kariyer Etkinliği Düzenlendi
10.12.2014
943
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından düzenlenen “KPSS ve Akademik Kariyer” isimli etkinlik SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İki ayrı oturumda düzenlenen etkinliğin ilk oturumuna SAÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Balcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayati Aktaş ve Gebze Amerikan Kültür Yabancı Dil Bölüm Başkanı Tuğba Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilere belirli bir alanda uzmanlaşmaları tavsiyesinde bulunan KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayati Aktaş, “Uluslararası ilişkilerde tarih çok önemlidir. Uluslararası bir sorunla karşılaştığımızda benzer olayların tarihsel geçmişine bakarız. Bu hususta tarih bilgisi, uluslararası ilişkiler öğrencileri için çok önemli bir konudur” dedi. Uluslararası ilişkiler konusunda ön planda olmanız için, analiz yönünden kuvvetli, iyi bir gözlemci, sosyal ve girişimci olunması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Aktaş, “Bu özelliklerin yanında en az bir yabancı dil bilmelisiniz” tavsiyesinde bulundu.

Gebze Amerikan Kültür Yabancı Dil Bölüm Başkanı Tuğba Yıldırım ise yabancı dil sınavları hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Akademik Personel olmak için gereken nitelikler hakkında öğrencilere bilgiler veren SAÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Balcı, “Akademisyen olmak istiyorsanız, öncelikle iyi bir kitap okuyucusu olmanız gerekiyor. Diğer bir husus da analiz yönünüzün kuvvetli olması. Okuduğunuz kitaplar hakkında analizler yapın, birbirleriyle karşılaştırın” diye konuştu.

Konferansın ikinci oturumuna ise, Memurlar.net KPSS koordinatörü Kutay Seymen Arıkan konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılara KPSS hakkındaki tecrübelerini aktaran Arıkan, KPSS kaynakları, istihdam türleri, kadrolar, kamu sektörünün avantajları gibi konularda bilgiler verdi.

09.12.2014 – YC
943 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.