Hafif Yağmur

Konservatuvardan Türkiye’de Bir İlk

21.09.2011

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bir ilki gerçekleştirerek Labanotasyon Kursu düzenledi.

19 Eylül Pazartesi günü başlayan “Laban Hareket Notasyonu Temel Öğretim Kursu” 23 Eylül Cuma günü sona erecek.

Macar Bilimler Akademisi Müzikoloji Enstitüsü Etnokoreoloji Bölümü araştırmacısı Dr. János Fügedi  tarafından verilen 30 saatlik kursa Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğretim elemanlarının yanı sıra  Ege, Çukurova, Dicle ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden öğretim elemanları ve uzmanlar katılıyor.

Labanotasyon, İnsanın bedeni ile yapabileceği bütün hareketlerin nota ile yazımı anlamına geliyor. Macar Rudolf Laban tarafından geliştirilen hareket notasyonu beden eğitiminden, spora, baleden, halk danslarına birçok alanda kullanılabiliyor.

Uluslararası mahiyette bir sistem olan Labanotasyon kursu Türkiye’de ilk olarak Sakarya Üniversitesi’nde düzenleniyor. Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Türker Eroğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kurs sonunda katılımcılara belge verilecek.

Temel kursun ardından ileriki dönemlerde tekamül kursları da düzenlenecek.

22/09/2011 – SAÜ BHİM