KitapFest Konuğu Erol Erdoğan: “Gittiğiniz yeri yaşamanız, deneyimlemeniz gerekir”

KitapFest Konuğu Erol Erdoğan: “Gittiğiniz yeri yaşamanız, deneyimlemeniz gerekir”
16.05.2022
1.074
A+
A-

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) düzenlediği SAÜFEST’e yazar Erol Erdoğan konuk oldu. Erol Erdoğan, ‘Gezen Tavuk Okuyan İnsan’ üzerine konuşma yaptı. Erdoğan, “Evliya Çelebi gibi gezin, gezdiğiniz yerin kültürünü öğrenin.” dedi.

Sakarya Üniversitesinin tertiplediği altı farklı festivali kapsayan SAÜFEST, seçkin yazarları konuk etmeye devam ediyor. SAÜFEST’in alt kategorisi olan KİTAPFEST’e yazar Erol Erdoğan konuk oldu. Erol Erdoğan’ın “Gezen Tavuk Okuyan İnsan” konulu konuşması, SAÜ KitapFest Konferans Çadırında gerçekleşti. Konuşmasına SAÜFEST için güzel dilekleriyle başlayan Erdoğan, “Bahar gelince Üniversitelerde bahar şenlikleri olur ve genellikle tek boyutlu eğlence merkezli olur. Sakarya Üniversitesi riskli bir deneme yapıyor ama başarılı olacağını umuyorum ve görüyorum. İnşallah SAÜFEST gelecek yıllarda da olur. SAÜFEST hayırlı olsun.” şeklinde ifade etti.

Gittiğiniz Yeri Yaşayın

Gezerken öğrenmenin önemine dikkat çeken Erol Erdoğan, “Öğrenci dostlarım mümkün olduğunca nereden kısabiliyorsanız kısın, bir sandviç az yiyin gezin ve gezin. Amma velâkin, Evliya Çelebi gibi gezin, gezdiğiniz yerin kültürünü öğrenin, orada sohbetler edin. Evliya Çelebi’nin kitabını incelediğimizde onun sadece bir yere gitmediğini, çoklu bir gezi uyguladığını; gittiği yerin kültürünü, ekonomisini, her şeyini öğrendiğini görüyoruz. Demek ki bu öylesine bir gezi değil. Gittiğiniz yeri yaşamanız, deneyimlemeniz gerekir.” şeklinde konuştu.

Katılımcılardan gelen soruları yanıtlayan Erol Erdoğan, KitapFestivali alanı Timaş Yayınları standında sevenleriyle imza etkinliği gerçekleştirdi.


1.074 kez görüntülendi.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.