Kitap Temizleme Makinesi Öğrencilerin Hizmetinde

07.02.2017

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde “Book Shower” isimli kitap temizleme makinesi hizmete sunuldu.

Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Mustafa Eşmeli’nin desteği ve bağışıyla temin edilen Book Shower, ultraviyole ışınlar sayesinde aynı anda 5 adet kitabı 50 saniye içinde temizleyebiliyor.

Kitap temizleme makinesinin Merkez Kütüphane kullanıcılarının hizmetine sunulduğunu belirten Mustafa Eşmeli, “Book Shower üst kapak ve iç yapraklar ile birlikte tüm cildin temizliğini yapmaktadır. Ultraviyole ışınlar sayesinde, kitaplardaki mikropları da yok etmektedir. Merkez Kütüphane kullanıcıları, böylelikle, hem ödünç aldıkları kitapları evlerine temiz bir şekilde götürebilecek hem de kitabı iade ederken makineden geçirip rafta temiz durmasını sağlayabileceklerdir. Kitap Temizleme Makinesi, kullanımının kolay ve hızlı olması nedeniyle, yeni hizmete sunulmasına rağmen, yoğun olarak kullanılmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

07.02.2017 – YC